Μπουτάρης: Μου επιτέθηκαν όταν ο Ψωμιάδης σήκωσε τα χέρια και με έβρισε - Αυτός τους προέτρεψε

Μπουτάρης: Μου επιτέθηκαν όταν ο Ψωμιάδης σήκωσε τα χέρια και με έβρισε - Αυτός τους προέτρεψε

Η επίθεση έγινε τον Μάιο του 2018 - «Με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντάνε και να με χτυπάνε» περιέργαψε στην κατάθεσή του

4463890
Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018 στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι έντεκα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο «έδειξε» ξεκάθαρα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως τον άνθρωπο που έδωσε το έναυσμα για να δεχθεί την επίθεση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Όταν έφτασα στην πλατεία του Λευκού Πύργου είχε πολύ κόσμο. Πηγαίνοντας σε μια θέση με τον υπεύθυνο της ασφάλειάς μου πέρασα μπροστά από τον Ψωμιάδη. Εκείνος με έβρισε, με είπε τρ...λι και, επιπλέον, μόλις έφτασα τον είδα που σήκωνε τα χέρια προτρέποντας τον κόσμο να με βρίζει. Με έβριζαν άσχημα, με έλεγαν "αδελφή", "παλιο...στα" και πολλά ακόμα», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι με την κίνηση του Ψωμιάδη τρεις ομάδες από το πλήθος πλησίαζαν σε εμένα, ξεκίνησαν να με σκουντάνε και αναγκάστηκα να αποχωρήσω. Όταν άρχισε ο Ψωμιάδης, με πλησίασαν, με έσπρωχναν και μετά άρχισαν να χυμάνε επάνω μου», σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του περιέγραψε πως με τη βοήθεια του αστυνομικού που είχε μαζί του για την ασφάλειά του και την τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, προσπαθούσαν να φτάσουν στο αυτοκίνητο για να γλιτώσει από την επίθεση που δέχονταν από το πλήθος.

Κλείσιμο
«Ο Ψωμιάδης τους προέτρεπε να έρθουν σε εμένα. Με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντάνε και να με χτυπάνε. Στην πλάτη, στο κεφάλι, όπου έβρισκαν. Άλλως πίσω, μπροστά, στο πλάι, δεν έβλεπα ποιος με χτυπούσε. Με πήρε ο άνθρωπος από την ασφάλειά μου και η κυρία Γούλα για να πάμε στο αυτοκίνητο. Στο δρόμο έφαγα γεμάτο μπουκάλι στο κεφάλι, το αισθάνθηκα. Πήγα προς το αυτοκίνητο, στο δρόμο έπεσα γιατί με σκουντούσαν και με χτυπούσαν από πίσω και τον οδηγό μου. Φτάνοντας στο αυτοκίνητο, ένας έσπασε το παρμπρίζ από πίσω, άλλος σκούντησε την πόρτα για να την κλείσει σε εμένα», περιέγραψε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είπε στη συνέχεια, το πλήθος σταμάτησε να τον καταδιώκει μόνο όταν κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο και να απομακρυνθεί από το σημείο. «Αποτέλεσμα των κινήσεων του Ψωμιάδη ήταν ο κόσμος να μου ορμησει. Εκανε τη δουλειά του, ξεσήκωσε τον κόσμο. Δεν ήταν θεμιτό, είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα είναι λόγω των κινήσεων που έκανε», είπε.

Ο αστυνομικός που συνόδευε τον Γιάννη Μπουτάρη, ανέφερε με τη σειρά του στην κατάθεσή του πως «κάποια στιγμή "έπεσε" ένα σύνθημα και ξεκίνησε το πλήθος να επιτίθεται. Ήταν περίπου 30 άτομα. Δόθηκε σύνθημα και δημιουργήθηκε κλοιός εκεί που βρισκόμασταν, μας περικυκλωσαν και μας ακολούθησαν την ώρα που φεύγαμε. Πιστεύω ήταν οργανωμένο, είδα τις κινήσεις του Ψωμιάδη που μιλούσε σε μια κάμερα και σήκωνε τα χέρια του. Τα άτομα έδρασαν ταυτόχρονα», ανέφερε.

«Κλωτσούσαν τα πόδια μας κάτω χαμηλά, δεχόμασταν κλωτσιές, ερχόντουσαν κλωτσουσαν και φεύγαμε. Στη διαδρομή δεχθήκαμε επίθεση από το πλήθος με κλωτσιές και χτυπήματα. Ήταν περισσότερα από 25 άτομα. Πετούσαν αντικείμενα, ένας κλώτσησε και έριξε τον δήμαρχο κάτω. Απειλούσαν και έβριζαν συνεχώς. Στο αυτοκίνητο επιτέθηκαν ξανά στον δήμαρχο κλείνοντας απότομα τη πόρτα για να τον χτυπήσουν», κατέθεσε.

Σημειώνεται ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Ανάμεσα στα συνολικά 12 άτομα που κατηγορούνται, βρίσκεται και ένας αστυνομικός που εκείνη την ημέρα ήταν εκτός υπηρεσίας.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;

Σαντορίνη: Βρετανός γεωφυσικός προειδοποιεί για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος

Australian Open - Τζόκοβιτς - Πολ 3-0: Ραντεβού με τον Τσιτσιπά στον τελικό έκλεισε ο «Νόλε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης