Κλαίγοντας ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη οι δύο εικοσάχρονοι

Κλαίγοντας ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη οι δύο εικοσάχρονοι

«Δεν ήξερα ποιον χτυπούσα», είπε στην απολογία του ο 36χρονος σεσημασμένος για κλοπές ομογενής- Καταπέλτης στην κατάθεσή του ο Γιάννης Μπουτάρης,: «Ήταν οργανωμένη επίθεση»- Αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα

voutarismes
Άλλοι άνθρωποι εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που φικάζονται αυτή την ώρα στο αυτόφωρο, στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι που με αγριότητα επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο, μπήκαν στο δικαστήριο με σκυμμένα κεφάλια και λίγο αργότερα, απολογούμενοι, οι δύο εξ αυτών, αλλά και ο ιερέας πατέρας του ενός, ξέσπασαν σε κλάμματα. 


 Με φθηνές δικαιολογίες και κύριο υπερασπιστικό του επιχείρημα ότι «παρασύρθηκαν από το πλήθος» και οι τρεις ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη που λίγο νωρίτερα, στην κατάθεσή του ήταν καταπέλτης εναντίον τους. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν κατηγορηματικός ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν οργανωμένη, κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφία που δείχνει τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής να μετέχει σε συγκέντρωση μελών ακροδεξιάς οργάνωσης στο περσινό gay pride  στη Θεσσαλονίκη. 
Απολογοούμενος, ο 20χρονος σπουδαστής, που παράλληλα ασχολείται με πολεμικές τέχνες, ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον δήμαρχο και πρόσθεσε ότι δεν ήξερε (παρότι ασχολείται με το τάε κβο ντο δέκα χρόνια) ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο στομάχι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, με δεδομένο ότι ο κ.Μπουτάρης έχει αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα.  Σε ό,τι αφορά την παρουσία του το Σάββατο στη συγκέντρωση, ο 20χρονος υποστήριξε ότι «δεν ήξερε τους διοργανωτές και εκείνος πήγε μόνος του».  Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον δήμαρχο και ο πατέρας του κατηγορούμενου, που είναι ιερέας στο Νευροκόπι. 

Ο δεύτερος 20χρονος, ισχυρίσθηκε ότι δεν χτύπησε τον δήμαρχο, αλλά «πήρε έναν υαλοκαθαριστήρα και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο». «Ζητώ συγγνώμη απ' όλους», είπε, ενώ και ο πατέρας του που ήταν παρών στο δικαστήριο ζήτησε επίσης συγγνώμη.

Ο 36χρονος ομογενής ισχυρίσθηκε ότι δεν ήξερε καν ποιον χτυπούσε. Όπως είπε άκουσε ότι γινόταν συγκέντρωση των Ποντίων και ότι νωρίτερα είχε γίνει και συγκέντρωση για το gay pride και θύμωσε. 

Καταπέλτης η κατάθεση Μπουτάρη 

Κλείσιμο
Νωρίτερα, καταπέλτης ήταν στην κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος. "Ήταν οργανωμένο", είπε. "Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε", ανέφερε. Ο κ. Μπουταρης κατονόμασε οτι πριν το επεισόδιο ακουσε τον πρώην περιφερειαρχη Παναγιωτη Ψωμιαδη να τον βριζει. "Ακουσα μόνο που μ έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν απο διάφορα σημεία", κατέθεσε.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορουμενους ότι τον χτυπούσαν αλλα ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι "ξέρει πολεμικές τέχνες. Το χτύπημα μου είπε ενας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά". Ο κ. Μπουταρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινου gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι.αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου. Ακομη ο δήμαρχος επανέλαβε ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις.

Σε λίγο αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα και αργότερα η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς, είναι 17 ετών και ως ανήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης