Καταδικάστηκαν, αλλά ελεύθεροι οι τρεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών  στον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής- Από 14 μήνες στον 36χρονο και τον δεύτερο 20χρονο - Με αναστολή οι ποινές των εικοσάχρονων που νωρίτερα είχαν απολογηθεί με κλάματα- Καταπέλτης ο Γιάννης Μπουτάρης κατέθεσε ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν οργανωμένη

Ένοχοι κρίθηκαν από το  αυτόφωρο στη Θεσσαλονίκη οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. 
Ειδικότερα, ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής καθώς κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και  φθοράς. 

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών. Ωστόσο, τριετής αναβολή στην εκτέλεση της ποινής δόθηκε μόνο στον 20χρονο κατηγορούμενο, καθώς ο 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, δεν έχει καθαρό ποινικό μητρώο και ως εκ τούτου η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν δεν πληρώσει  δεν θα αφεθεί ελεύθερος, πράγμα που θα συμβεί με τους άλλους δύο καταδικασθέντες. 

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία, προκειμένου να κριθεί αν θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη στον 36χρονο και τον δεύτερο 20χρονο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.


Κλαίγοντας ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη οι δύο εικοσάχρονοι

Νωρίτερα, άλλοι  άνθρωποι είχαν εμφανισθείστο δικαστήριο οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που φικάζονται αυτή την ώρα στο αυτόφωρο, στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι που με αγριότητα επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο, μπήκαν στο δικαστήριο με σκυμμένα κεφάλια και λίγο αργότερα, απολογούμενοι, οι δύο εξ αυτών, αλλά και ο ιερέας πατέρας του ενός, ξέσπασαν σε κλάμματα. 

 Με φθηνές δικαιολογίες και κύριο υπερασπιστικό του επιχείρημα ότι «παρασύρθηκαν από το πλήθος» και οι τρεις ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουτάρη που λίγο νωρίτερα, στην κατάθεσή του ήταν καταπέλτης εναντίον τους. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν κατηγορηματικός ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν οργανωμένη, κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφία που δείχνει τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής να μετέχει σε συγκέντρωση μελών ακροδεξιάς οργάνωσης στο περσινό gay pride  στη Θεσσαλονίκη. 
Απολογοούμενος, ο 20χρονος σπουδαστής, που παράλληλα ασχολείται με πολεμικές τέχνες, ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον δήμαρχο και πρόσθεσε ότι δεν σκέφτηκε παρότι γνώριζε (παρότι ασχολείται με το τάε κβο ντο δέκα χρόνια) ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο στομάχι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, με δεδομένο ότι ο κ.Μπουτάρης έχει αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα.  Σε ό,τι αφορά την παρουσία του το Σάββατο στη συγκέντρωση, ο 20χρονος υποστήριξε ότι «δεν ήξερε τους διοργανωτές και εκείνος πήγε μόνος του».  Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον δήμαρχο και ο πατέρας του κατηγορούμενου, που είναι ιερέας στο Νευροκόπι. 

Λαμπρινή Τράμπα - δικηγόρος

Ο δεύτερος 20χρονος, ισχυρίσθηκε ότι δεν χτύπησε τον δήμαρχο, αλλά «πήρε έναν υαλοκαθαριστήρα και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο». «Ζητώ συγγνώμη απ' όλους», είπε, ενώ και ο θείος του που ήταν παρών στο δικαστήριο ζήτησε επίσης συγγνώμη.

Ο 36χρονος ομογενής ισχυρίσθηκε ότι δεν ήξερε καν ποιον χτυπούσε. Όπως είπε άκουσε ότι γινόταν συγκέντρωση των Ποντίων και ότι νωρίτερα είχε γίνει και συγκέντρωση για το gay pride και θύμωσε. 

Καταπέλτης η κατάθεση Μπουτάρη 

Νωρίτερα, καταπέλτης ήταν στην κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος. "Ήταν οργανωμένο", είπε. "Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε", ανέφερε. Ο κ. Μπουταρης κατονόμασε οτι πριν το επεισόδιο ακουσε τον πρώην περιφερειαρχη Παναγιωτη Ψωμιαδη να τον βριζει. "Ακουσα μόνο που μ έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν απο διάφορα σημεία", κατέθεσε.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορουμενους ότι τον χτυπούσαν αλλα ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι "ξέρει πολεμικές τέχνες. Το χτύπημα μου είπε ενας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά". Ο κ. Μπουταρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινου gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι.αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου. Ακομη ο δήμαρχος επανέλαβε ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις.

Σε λίγο αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα και αργότερα η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς, είναι 17 ετών και ως ανήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.


Δείτε βίντεο: Καταδίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη - Κλαίγοντας ζήτησαν συγγνώμη
Καταδίκη  για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη - Κλαίγοντας ζήτησαν συγγνώμη

ΣΧΟΛΙΑ (148)

Φανούριος

Δεν εντράπηκε ο Μπουτάρης να μηνύσει τον υιόν ενός ιερέως; Φόβον Θεού και τσίπαν δεν έχει; Περίμένετε και θα δείτε το φρικτόν τέλος του, εαν τον καταρασθεί ο αγαθός Λευΐτης του Νευροκοπίου!

κα

Μια εικόνα χίλιες λέξεις και ένα βίντεο ακόμη περισσότερες. Η ψυχολογία του φασίστα σε όλο της το μεγαλείο: δέκα άτομα νεαρής ηλικίας εναντίον ενός γέρου! Το αποκορύφωμα της θρασυδειλίας που σε κάνει να θες να γελάσεις με αυτές τις φρικτό βίντεο, είναι ο τύπος που είναι γυμνός από τη μέση και πάνω και ρίχνει μια κλωτσιά και μετά το βάζει στα πόδια λες και φοβήθηκε μήπως το γεροντάκι ρίξει κανένα κατοστάρι αλά Μπόλτον, τον προλάβει και τον πλακώσει στις γρήγορες! Ανθρωπάκια! Ανθρωπάκια που αν ποτέ πάρουν εξουσία θα κάνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι έκαναν, μπροστά στα μάτια μας, σε έναν ανυπεράσπιστο γέροντα!

Χούντα

Κακώς τους καταδίκασαν οι δικαστές είναι και αυτοί συνένοχοι του Μπουτάρι. Μπράβο τα παιδιά που αντέδρασαν, και λίγα έκαναν!

Αντίσταση μέχρι τέλους

Τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ του Σόρος κυνηγάνε μεροκαματιάρηδες Έλληνες για το «έγκλημα» του πατριωτισμού

pavlos

πολύ μπουρου μπούρου και μπλα μπλα μπλα… ο δημόσιος λειτουργός "δεν δίνει "δεκάρα"αν ο κεμάλ σκότωσε Έλληνες" άρα πήγε στο μνημόσυνο των Ελλήνων για να προκαλέσει γεγονότα στηριζόμενος στις διδαχές του Gustave le Bon όμως ο αντιρατσιστικός νόμος είναι σαφής: Άρθρο 2 Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων http://www.ministryofjustice.gr/site/LinkClick.aspx?fileticket=Ik2xQr3jIkg=&tabid=132 Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για δημόσιους λειτουργούς όταν τους αφορά? Μα φυσικά γιατί έχουμε κόκκινο φασισμό...

Καλλ

Ὄντως ἦταν ὀργανωμένη ἡ ἐπίθεση,ἀπό τόν ἴδιο τόν Μπουτάρη !!

Exω μια απορία

Αυτά τα διεθνή ΜΜΕ είναι ευαίσθητα μόνο με την περίπτωση του Μπουτάρη?Γιατί αν δεν απατώμαι δεν ενθυμούμαι ανάλογη ...ευαισθησία σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς προσώπων που έλαβαν χώρα στη χώρα μας κατά το παρελθόν, εκτός κι αν το μετράνε βάσει του αριθμού των χαστουκιών,των κλοτσιών,των χτυπημάτων κ.λ.π ή με βάσει ποιος και τι είναι περισσότερο φιλικό!!και σημαντικό!!προς τον κ.ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ!!!!

Θάνος

Ελληνική δικαιοσύνη,υπάρχουν καταγγελίες για πλαστογραφίες,υπαιξερεσεις,κακοδιοίκηση και πόσα αλλά και δεν γίνεται τίποτα,για να μην πω ότι τους αθωώνουν κιολας και στην περίπτωση Μπουτάρη έβγαλαν απόφαση σε δύο μέρες.ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ

Βασικές νομικές γνώσεις

Έτσι είναι το αυτόφωρο. Η σύλληψη και η εκδίκαση γίνεται αμέσως. Στην περίπτωση όμως αυτή, και παρά τη σύλληψη, δίκη, πειστήρια και ομολογία, ...αφέθηκαν ελεύθεροι!

Λογική

Σχετικά με τα γεγονότα στη Θεσ/νίκη : α.Η βία είναι βία και δεν δικαιολογείται αλλά καταδικάζεται αν πραγματικά εννοούμε την Δημοκρατία ακόμη και όταν κάποιοι την ερμηνεύουν ως ασυδοσία και άπλετη ελευθερία. β.Ποιος ωφελήθηκε αλήθεια από αυτά που έγιναν εναντίον του Μπουτάρη? γ.Φάνηκε καθαρά μια στόχευση(δεν ξέρω από ποιους ή από τι) και αποτέλεσμα δυστυχώς-όποιος παρακολουθήσει τι ακολούθησε μετά μέσα από τα ΜΜΕ πρέπει να ψάξει και να προβληματισθεί-η οποία στόχευση ήταν κατα τη γνώμη μου::Αμαύρωση της επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων που δίνεται διεθνής αγώνας για την αναγνώρισή της,προσπάθεια να αναμείξουν κάποιοι τα συλλαλητήρια για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με την ακροδεξιά και προσπάθεια γενικά να ¨καμφθεί"κάθε διαδήλωση,κάθε συλλαλητήριο,κάθε εκδήλωση με τη συμμετοχή των πολιτών στους δρόμους που έχει να κάνει με εθνικό ή μη θέμα.Κοινώς όποιος διαδηλώνει για οποιοδήποτε θέμα θα είναι ¨αγανακτισμένος","φασίστας","ακροαριστερός","ακροδεξιός",περιθωριοποιημένος κ.λ.π δηλαδή θα "ταμπελοποιείται".Η κοινωνία μας οδεύει σε άσχημα μονοπάτια που όλοι γνωρίζουμε σε τι καθεστώτα οδηγούν ανεξαρτήτως χρώματος!!

Xr

Λένε ότι στη δημοκρατία απαντάς με συζήτηση και επιχειρήματα, πολιτισμένα. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος πολίτης θεωρεί ότι η ο όρος Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει στο όνομα των Σκοπίων. Ότι η είσοδος λαθρομεταναστών πρέπει να σταματήσει και να απελαύνονται. Ότι η ομοφιλοφιλία ως στάση ζωής δεν είναι αποδεκτή, ως αφύσικη, και ότι η δυνατότητα τεκνοθεσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και δηλώνει ορθόδοξος και πιστεύει ότι η ορθοδοξία είναι βασικό συστατικό του Ελληνικού πολιτισμού και η εκκλησία ο στυλοβάτης του Ελληνισμού σε δύσκολες εποχές. Αυτός λοιπόν ο υποθετικός πολίτης, ο οποίος βέβαια στις δημοσκοπήσεις είναι τα 2/3 των Ελλήνων πολιτών, θέλει να κάνει μία πολιτισμένη συζήτηση με επιχειρήματα με κάποιον που διαφωνεί μαζί του, κάθετα σε όλα. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει έστω και ένας (1) σε αυτή τη χώρα, πρόθυμος για μια τέτοια συζήτηση....... Γιατί έως τώρα δεν υπήρξε......

Έτσι..

Στη φυλάκα και γρήγορα χρυσαυγίτες.. Πάντα κλαψιάρες κότες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης