Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Τζορτζ Τσούνη – Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Τζορτζ Τσούνη – Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή  - Υπογραμμίζει την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία

IMG_5684
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε την Τετάρτη ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στο πλαίσιο των επαφών που έχει από το πρωί στην πόλη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσούνης τονίζει ότι ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή». Υπογραμμίζει δε την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσθέτει: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

Νωρίτερα, ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

IMG_5683


Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΧΑΝΘ, όπου τον υποδέχθηκε με παραδοσιακές φορεσιές ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Αδελφότητας.

Κλείσιμο
Στη είσοδο, αναφέρουν οι GrTimes, τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ, ενώ παιδιά του έδωσαν ανθοδέσμες ως καλωσόρισμα.

Παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

bartholomaios-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης