Συνελήφθη σπείρα που ξήλωνε καλώδια ηλεκτροφωτισμού στη Ρόδο

Συνελήφθη σπείρα που ξήλωνε καλώδια ηλεκτροφωτισμού στη Ρόδο

Οι έξι δράστες είχαν αποκομίσει πάνω από 100.000 ευρώ από την πώληση του χαλκού

ilektrika_kalwdia_art
Για περισσότερο από ενάμισι χρόνο αναζητούσαν οι αστυνομικοί στη Ρόδο τα μέλη μιας σπείρας που λεηλατούσαν τα καλώδια ηλεκτροφωτισμού από το οδικό δίκτυο και τις αποθήκες επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου και του Αρχαγγέλου, έχοντας αποκομίσει πάνω από 100.000 ευρώ από την πώληση του χαλκού!

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση της Ασφαλείας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου και την Ο.Π.Κ.Ε., κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν την Τετάρτη πέντε Έλληνες ηλικίας 19, 20, 25, 29 και 29 χρόνων που δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, καθώς και ένας 24χρονος στον οποίο πωλούσαν τα κλεμμένα καλώδια και εκμεταλλευόταν το πολύτιμο περιεχόμενό τους.

Από την προανάκριση που συνεχίζεται, εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές που διέπραξε η σπείρα από τις 22 Οκτωβρίου του 2020 ως τις 23 Απριλίου φέτος, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε δύο κατοικίες και μια αποθήκη των δραστών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 500 μέτρα καλώδιο ηλεκτροφωτισμού που είχαν ξηλώσει πρόσφατα, ένα Ι.Χ. φορτηγό και ένας ηλεκτρικός τροχός που χρησιμοποιούσαν για την κοπή των καλωδίων.

Οι έξι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κίνδυνο φτώχειας οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα

Συνέδριο νέας εποχής ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής

«Ρωγμές» στην Ορθοδοξία από τον «φιλοπόλεμο» Κύριλλο και τα σχέδια για την «Τρίτη Ρώμη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης