Τρίπολη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «κυνηγοί χαλκού» που έκλεψαν καλώδια και μέταλλα από εννέα κτήματα και μαγαζιά

Τρίπολη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «κυνηγοί χαλκού» που έκλεψαν καλώδια και μέταλλα από εννέα κτήματα και μαγαζιά

Οι δράστες ηλικίας 17, 19 και 36 χρόνων εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας το βράδυ της Παρασκευής μόλις είχαν λεηλατήσει μια επιχείρηση από την οποία είχαν κλέψει μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους

peripoliko
dias
Από το Νοέμβριο του 2021 δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία τρεις Έλληνες "κυνηγοί" χαλκού και μετάλλων, οι οποίοι εισέβαλαν σε αγροκτήματα και παραβίαζαν επιχειρήσεις για να κλέψουν καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα και εξοπλισμό.

Οι δράστες ηλικίας 17, 19 και 36 χρόνων εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας το βράδυ της Παρασκευής στην Τρίπολη, μόλις είχαν λεηλατήσει μια επιχείρηση από την οποία είχαν κλέψει μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία τους και ένα όχημα με το οποίο μετακινούνταν. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει ακόμη οκτώ διακεκριμένες κλοπές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Ξήλωναν τους καταλύτες οχημάτων

Τέσσερις Έλληνες, δύο 35χρονοι και δύο 26χρονες, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, την στιγμή που ξήλωναν μέρα- μεσημέρι τον καταλύτη ενός οχήματος! Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από την περασμένη Δευτέρα ως την Τετάρτη, οι δράστες είχαν κλέψει ακόμη τρεις καταλύτες από οχήματα. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας τους άσκησε δίωξη για κλοπές και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης