Την Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία

Την Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία

Πώς θα γίνει η διαδικασία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ αλλά και από το YouTube - Πώς θα ειδοποιηθούν οι επιτυχόντες 

4547396
Αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου, θα γίνει η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία.

Η συμμετοχή στη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή σε ένα Πειραματικό Σχολείο επιτρέπεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του μαθητή. Μετά την ενημέρωση της πλατφόρμας, οι γονείς των επιτυχόντων μαθητών θα ενημερωθούν για την επιτυχία του υποψηφίου μαθητή με SMS που θα τους αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Με υπουργική απόφαση και εισήγηση της ΔΕΠΠΣ ορίζεται η Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων έργο της οποίας είναι η διεξαγωγή της κλήρωσης. Η Επιτροπή Κλήρωσης είναι τριμελής και αποτελείται από τον Πρόεδρο, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) -«ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Με την ίδια απόφαση ορίζεται η συμβολαιογράφος η οποία παρίσταται στην κλήρωση καθώς και η γραμματέας της Επιτροπής.

Διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης

Η κλήρωση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά αύριο Παρασκευή στις 16:30.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης ert.gr, καθώς και από το κανάλι YouTube https://youtu.be/JOKq03VxfEo και τη σελίδα Facebook https://www.facebook.com/MinEduGR του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θα προσκληθούν να την παρακολουθήσουν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων των Πειραματικών Σχολείων οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων.

Η Ηλεκτρονική Κλήρωση διενεργείται σε τρεις διαδοχικές φάσεις:

1η Φάση - «Αγόρι ή Κορίτσι»

Στις περιπτώσεις σχολείων που ο αριθμός των υποψηφίων γενικής κατηγορίας είναι περιττός, το φύλο («αγόρι» ή «κορίτσι») στο οποίο θα αποδοθεί η επιπλέον θέση καθορίζεται με κλήρωση μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας.

2η Φάση - «Πανελλαδική κατάταξη»

Κλείσιμο
Σε αυτή τη φάση της κλήρωσης αποδίδεται ένας μοναδικός τυχαίος Αριθμός Προτεραιότητας για κάθε υποψήφιο/α για τα Πειραματικά Σχολεία (Α.Π.Πει.Σ). ο οποίος συνδέεται με τον εξαψήφιο κωδικό του μαθητή. Αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κληρωτίδας είναι ένα πίνακας που περιέχει δυο στήλες η μια με τον εξαψήφιο κωδικό του μαθητή που αποδόθηκε κατά την οριστική υποβολή της αίτησης και η δεύτερη με τον Α.Π.Πει.Σ. που αποδόθηκε κατά την διαδικασία της κλήρωσης από την ηλεκτρονική κληρωτίδα.

Ο παραπάνω πίνακας δημοσιοποιείται άμεσα στην δια ζώσης παρουσίαση της κλήρωσης από κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης επίσης αναρτάται στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ., παράλληλα αποθηκεύεται με τη μορφή αρχείου xls και pdf, παραδίδεται στον/στην Πρόεδρο της επιτροπής κλήρωσης και υπογράφεται ψηφιακά από αυτόν/ή. Το ψηφιακά υπογεγραμμένο αρχείο επισυνάπτεται στο Πρακτικό που συντάσσει η Επιτροπή Κλήρωσης το οποίο υποβάλλεται, μετά το πέρας της διαδικασίας, στην Δ.Ε.Π.Π.Σ., στο Ι.Ε.Π. , στο/στη δικηγόρο ή συμβολαιογράφο που παρίσταται και στο αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών σχολείων.

3η Φάση «Κατάταξη στο Πειραματικό Σχολείο Ενδιαφέροντος».

Σε αυτή τη φάση της κλήρωσης γίνεται η κατάταξη των υποψηφίων μαθητών/τριών για το συγκεκριμένο Πειραματικό Σχολείο για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισαχθούν. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να δηλώσει υποψηφιότητα μόνο για ένα Πειραματικό Σχολείο.

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό σχολείο λαμβάνονται υπόψη:

1.Το 80% των προκηρυσσομένων θέσεων της σχολικής μονάδας πληρώνεται με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων μαθητών, με ισοκατανομή ως προς το φύλο: Γενική κατηγορία (Γ.Κ.).Στη περίπτωση που ο παραπάνω αριθμός είναι περιττός λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα της 1ης φάσης της κλήρωσης

2. το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων της σχολικής μονάδας πληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών της ειδικής κατηγορίας (Ε.Κ.) που την αποτελούν:

α) δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια (υιοθετημένα ή μη) μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον ένας/μία εκ των αδελφών έχει εισαχθεί σε θέση της Γενικής Κατηγορίας στη σχολική μονάδα επιλογής των αδελφών με την ίδια διαδικασία εισαγωγής ή φοιτά ήδη στο συνδεδεμένο σχολείο της προηγούμενης βαθμίδας (Ε.Κ.(α))

β) αδελφοί/ές μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της εκάστοτε ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων (Ε.Κ.(β)) και

γ) τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ. (Ε.Κ.(γ)).

3. Οι κενές θέσεις της ειδικής κατηγορίας πληρώνονται κατά τη σειρά προτεραιότητας βάσει του Α.Π.Πει.Σ. ως εξής: προηγούνται οι μαθητές της κατηγορίας Ε.Κ.(α), έπονται οι μαθητές της κατηγορίας Ε.Κ.(β), εφόσον υφίστανται κενές θέσεις και ακολουθούν οι μαθητές της κατηγορίας Ε.Κ.(γ), εφόσον ομοίως υφίστανται κενές θέσεις.Αν κατά τη διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων της Ε.Κ. παραμένουν διαθέσιμες θέσεις τότε αυτές επιστρέφουν στη Γ.Κ.. Κατά την ανωτέρω διαδικασία καλύπτονται όλες οι προκηρυχθείσες θέσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει εξοικονόμηση ρεύματος - Αλλάζουν οι ενεργοβόρες συσκευές

Καλύπτεται έως και το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα προ κρίσης - Φόρος 90% στα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος

Η Δημοκρατία των Φίτζι κατάσχεσε την αξίας $300 εκατ. θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Κερίμοφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης