Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά από περιπέτεια 12 ημερών έφτασε με τα παιδιά της στη Θεσσαλονίκη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά από περιπέτεια 12 ημερών έφτασε με τα παιδιά της στη Θεσσαλονίκη

Η Ιουλία περιγράφει στο protothema.gr τον μακρύ δρόμο από την πόλη της, έξω από το Κίεβο, μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου την περίμενε η αδερφή της, Άννα

ukraine_salonika
Πήρε τα δύο της παιδιά αγκαλιά, έφυγε τρέχοντας από το σπίτι της στην Ουκρανία και κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα ύστερα από 12 ημέρες ταξιδιού και απίστευτης ταλαιπωρίας. Το μυαλό αλλά και η καρδιά της, έμειναν πίσω στην πόλη που ζούσαν, στον άντρα της που υπερασπίζεται την πατρίδα τους αλλά και την μητέρα της, που αρνείται να εγκαταλείψει τον τόπο της και ας πέφτουν ρουκέτες μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Πρόκειται για την ιστορία της 37χρονης Ιουλίας, η οποία μαζί με τα δύο της παιδιά, την τετράχρονη Βαρβάρα και τον εννιάχρονο Βενιαμίν, κατάφεραν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου και να φτάσουν ως τη Θεσσαλονίκη που ζει η αδελφή της και θεία των παιδιών, η Άννα. Όπως περιγράφει στο protothema.gr, ο δρόμος από την πόλη της, την Βίλα Τσέρκβα, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ήταν πολύ μακρύς αλλά και δύσκολος, ωστόσο είναι χαρούμενοι που πλέον είναι ασφαλείς.

IMG-2e8764de6e5be2dbaa61f18c63302bb7-V
IMG-59c1f15d87b7d52a2928c578a30d8299-V


«Μπήκαμε στο αυτοκίνητο με τον άντρα μου, ο οποίος μας πήγε έως τα σύνορα και στη συνέχεια γύρισε πίσω για να πολεμήσει. Φύγαμε από την πόλη μας στις 25 Φεβρουαρίου και καταφέραμε να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη μόλις χθες, στις 8 Μαρτίου», αναφέρει.

Η Ιουλία, με την βοήθεια της αδελφής της που μιλάει ελληνικά, περιγράφει την "Οδύσσεια" που πέρασε μέχρι να φτάσει με τα παιδιά της στην Ελλάδα. Μόλις ο άντρας της τους άφησε στα σύνορα, επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο μαζί με άλλες τρεις γυναίκες και ακόμη τέσσερα παιδιά για να φτάσουν ως την Ιταλία. Εκεί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα διαβατήριά τους, ωστόσο η λύση δόθηκε από το προξενείο της Ουκρανίας στο Μιλάνο. "Πήγα ως την Ιταλία για να την βοηθήσω με τα χαρτιά αλλά και με τα δύο παιδιά", λέει η αδελφή της, συμπληρώνοντας ότι χθες κατάφεραν να φτάσουν με αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη.

IMG_20220309_171737


Η Ιουλία δείχνει στο protothema.gr φωτογραφίες που ανέβασε φίλη της στο διαδίκτυο, με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ρουκέτες στην πόλη της. "Αυτός ο δρόμος είναι μόλις 500 μέτρα από το σπίτι μας, εκεί που ακόμα ζει η οικογένειά μου και ανησυχώ", αναφέρει. Την ίδια ώρα η μικρή Βαρβάρα, όση ώρα η μητέρα της δείχνει τις φωτογραφίες, δεν σταματάει να τρέχει κρατώντας την σημαία της Ουκρανίας στα χέρια.

IMG_20220309_173427
Κλείσιμο


"Έριξαν ρουκέτες σε πολυκατοικίες που ζούνε άνθρωποι και δεν υπάρχει στρατός. Κοντά είναι ο ποταμός και πρόκειται για μια πολύ ήσυχη περιοχή. Ζητήσαμε από την μητέρα μας να φύγει γιατί είναι 14 ημέρες εκεί. Μας είπε, ευτυχώς, ότι θα ξεκινήσει για την Πολωνία. Ο μπαμπάς μας είναι ακόμα εκεί, δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του, την πόλη και το σπίτι μας και έμεινε να βοηθήσει με όλους τους άνδρες που πολεμούν για την Ουκρανία", λέει η Άννα.

Αυτό που ζητούν όλοι οι άνθρωποι από την Ουκρανία που βρίσκονται στην χώρα μας, είναι να σταματήσει ο εφιάλτης του πολέμου, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν ξανά στα σπίτια τους και, φυσικά, ότι δεν θα πάθουν κάτι κακό οι δικοί τους άνθρωποι που έμειναν στην πατρίδα τους.

Δεκάδες Ουκρανοί βρέθηκαν για άλλη μια ημέρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να φωνάξουν συνθήματα και να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Στη φυλακή ο 60χρονος για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - «Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» είπε στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης