Πόλεμος στην Ουκρανία: Το protothema.gr μέσα σε πούλμαν με μητέρες και παιδιά από τα σύνορα της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το protothema.gr μέσα σε πούλμαν με μητέρες και παιδιά από τα σύνορα της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Οι εικόνες μέσα από τα πούλμαν της διαφυγής μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι - Μητέρα που αναζητά διαφυγή από την εμπόλεμη πατρίδα της μαζί με το έξι μηνών παιδί της μιλά στο protothema.gr - ΄«Άφησα πίσω τον σύζυγό και τη ζωή μου»

πουλ7
Την ώρα, που το μαρτύριο για τους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλεων της Ουκρανίας, εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων δεν έχει τελειωμό, χιλιάδες Ουκρανοί κυρίως μητέρες με παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι, εγκαταλείπουν καθημερινά με κάθε τρόπο την πατρίδα τους.

Μέχρι αυτή την ώρα υπολογίζεται πως γύρω στα δυο εκατομμύρια είναι οι Ουκρανοί, που έχουν εγκαταλείψει την χώρα με το προσφυγικό κύμα να αυξάνεται δραματικά τις επόμενες ημέρες, προς πιο ασφαλείς χώρες μεταξύ των οποίων η Πολωνία και η Ελλάδα.
πουλ2


Οι εικόνες μέσα από τα πούλμαν της διαφυγής μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι, με την απελπισία να πρωταγωνιστεί στα βλέμματα των νεαρών μανάδων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να σταθούν για χάρη των παιδιών τους όρθιες.
πουλ3


Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Ουλιάνα που έστειλε και το φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι της προς τα σύνορα της Ρουμανίας αν δεν είχε φέρει στη ζωή το έξι μηνών παιδί της δεν θα σκεφτόταν στιγμή να εγκαταλείψει την πατρίδα της:

«Έφυγα από την Ουκρανία για να σώσω το παιδί μου διαφορετικά θα ήμουν εκεί και θα πολεμούσα κι εγώ για την ειρήνη. Περιμέναμε μήπως και σταματούσε όλη αυτή η τρέλα όμως άδικα. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη έπρεπε κάτι να κάνω για αυτό το παιδί. Άκουγε τις σειρήνες και τις εκρήξεις κι έκλαιγε ασταμάτητα. Έβαλα τον εγωισμό μου στην άκρη, πήρα τα άκρως απαραίτητα και έφυγα με το μωρό μου για την Ελλάδα. Πίσω άφησα τον σύζυγο μου, αλλά και μια ζωή που παρόμοια της δεν θα υπάρξει ξανά».
Κλείσιμο
πουλ4
 

Καθ όλη την διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού οι μητέρες προσεύχονται στο Θεό να σταματήσει το γρηγορότερο το κακό, ώστε να καταφέρουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν και πάλι στην αγαπημένη τους Ουκρανία, λέει η Τατιάνα την στιγμή που θηλάζει το μωρό της:

«Να βάλει ο Θεός το χέρι του και τα τελειώσει εδώ το μαρτύριο. Δυστυχώς αυτά που είδαν τα μάτια μας δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Τουλάχιστον τα παιδιά μας να μην έχουν στις μνήμες τους τέτοιες εικόνες. Γι αυτό έφυγα κι εγώ για τα παιδιά μου. Όλοι οι άνδρες της οικογένειας μου έμειναν πίσω στον πόλεμο. Οφείλω για τα παιδιά μου να παραμείνω όσο μπορεί ψύχραιμη αλλά δεν καταφέρνω έρχονται συνεχώς δάκρυα στα μάτια μου».
πουλ7


Ψύχραιμη προσπαθεί να κρατηθεί για να τα μωρά της και η Ιρίνα:  «Τα παιδιά μας δεν φταίνε να ζήσουν τον παραλογισμό και την τρέλα. Λυπάμαι για την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου. Η καρδιά μου κλαίει, όμως για τα παιδιά μου πρέπει να κρατηθώ ζωντανή. Μιλάω συνεχώς και όσο μπορώ με τον άνδρα μου, ο οποίος εθελοντικά βοηθάει στον πόλεμο».
πουλ1
πουλ5
πουλ6
 

Ειδήσεις σήμερα:

Η νύχτα της ντροπής: Βομβάρδισαν παιδιά και αμάχους στη Σούμι

Άνοδος 30% για το φυσικό αέριο καθώς η Ρωσία απειλεί να διακόψει την τροφοδοσία

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως έθεσε σε τροχιά ένα νέο στρατιωτικό δορυφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης