Ουκρανικό Ταμείο Αρωγής και Ανακούφισης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ουκρανικό Ταμείο Αρωγής και Ανακούφισης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Το ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

elpidoforos_new_xr
Τη δημιουργία του Ουκρανικού Ταμείου Αρωγής και Ανακούφισης των αδελφών μας που δοκιμάζονται στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το ταμείο ιδρύεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε συνεργασία με την IOCC, τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό της συνέλευσης των κανονικών ορθοδόξων επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με στόχο την άμεση συγκέντρωση του ποσού του 1 εκατ. δολ. τόσο για την άμεση όσο και για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του ουκρανικού λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, είπε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ήδη προσέφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το ποσό των 100.000 δολαρίων για την ενίσχυση τον προσπαθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μνημόνιο συνεργασίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Αρχιεπισκοπής Αμερικής
Νωρίτερα στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Αρχιεπισκόπου.Το περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων τη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς στα σχολεία της ομογένειας στην Αμερική, την από κοινού διοργάνωση θερινών σχολείων αλλά και τη δυνατότητα σε φοιτητές του ΔΠΘ να εκπονούν πρακτική άσκηση σε εκπαιδευτικές δομές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Η περιοχή της Κομοτηνής και το Παπίκιον όρος υπήρξαν παραδοσιακά σημεία καταφυγής και ανάδειξης της ορθοδοξίας. Η παρουσία μου εδώ είναι για να τιμήσω πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά συμβολίζει και τη θερμή υποστήριξη που έχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο από το Ελληνικό κράτος. Χαιρόμαστε που πάει τόσο καλά και επιθυμούμε να το ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό θα γίνει τόσο με τη βοήθεια του κράτους όσο και με δράσεις όπως η σημερινή, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας» τόνισε στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην τελετή.

«Ενώνουμε το πνεύμα μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, «με το πνεύμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και προτρέπουμε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε όλο τον ουκρανικό λαό και σε όλους τους Ουκρανούς και σε αυτούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και σε αυτούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας και στους Ουκρανούς Καθολικούς και στις ουκρανικές εβραϊκές κοινότητες και σε όλους όσοι βιώνουν τις φρικτές επιπτώσεις του πολέμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης