Γενικός Πρόξενος Οδησσού: Ζούμε μέρα με τη μέρα, προσπαθούμε να είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε το μέλλον

Γενικός Πρόξενος Οδησσού: Ζούμε μέρα με τη μέρα, προσπαθούμε να είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε το μέλλον

 «O θάνατος 12 Ελλήνων ομογενών λυπεί όλο τον ελληνισμό», ανέφερε 

oukraniaaa
«Όταν ζεις την κατάσταση που βιώνουμε εδώ, προσπαθείς να μείνεις ασφαλής, να μείνουν οι γύρω σου ασφαλείς. Προσπαθούμε προσπαθείς να έρθουμε σε επαφή με όσο τον δυνατόν περισσότερους Έλληνες και άλλους ευρωπαίους υπηκόους, για να ξέρουμε που βρίσκονται, εάν είναι ασφαλείς. Καταγράφουμε και περιμένουμε να έρθει η επόμενη μέρα, γιατί μέρα με τη μέρα ζούμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι πόλεμος», τόνισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, κι ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο θάνατος 12 Ελλήνων ομογενών λυπεί όλο τον ελληνισμό. «Μακάρι να επικρατήσει η ειρήνη, συν Θεώ να έχουμε το μέλλον», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Δόχτσης είπε ότι ήταν ήρεμη η νύχτα της Τρίτης. «Δεν είχαμε επιθέσεις και βομβαρδισμούς στην πόλη, αλλά είχαμε πολύ μεγάλο κρύο. Δόξα τω Θεώ αποκαταστάθηκε η θέρμανση και το ρεύμα. Υπάρχουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, δεν κινείται τίποτα στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Μαίνονται μάχες στη Χερσώνα όπου ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στην πόλη, να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι», πρόσθεσε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης