Δικαιοσύνη: 34 μήνες μετά την εκδίκαση δεν έχει εκδοθεί απόφαση από Πρωτοδικείο

Δικαιοσύνη: 34 μήνες μετά την εκδίκαση δεν έχει εκδοθεί απόφαση από Πρωτοδικείο

Η αναφορά στάλθηκε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο επιθεώρησης των δικαστηρίων

dsa
Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και ειδικά οι ατέρμονες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων δεν έχει φραγμούς πλέον.
Ενδεικτικό παράδειγμα των καθυστερήσεων είναι μια αστική υπόθεση η οποία από την ημέρα συζήτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν περάσει 34 μήνες και δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από σχετική καταγγελία Αθηναίου δικηγόρου.

Η υπόθεση αφορούσε δανεισμό 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα δανεικά ουδέποτε επιστράφηκαν παρά τα εξώδικα κ.λπ. που αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων. Ειδικότερα, η υπόθεση συζητήθηκε στις 18.4.2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εκδοθεί απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν τρία χρόνια (34 μήνες για την ακρίβεια).

Ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση έκανε σχετική καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ο τελευταίος απέστειλε για τα περαιτέρω έγγραφη αναφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα. Παράλληλα, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την επίμαχη αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνη Κωνσταντίνο Τσίαρα.

Στην αναφορά του ο ΔΣΑ καταγράφει όλη τη διαδρομή της επίμαχης υπόθεσης, τους διαδίκους, δικηγόρους και δικαστές, καθώς και τις δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Κρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία μπορεί να ψάχνει πρόσχημα για να επιτεθεί στην Ουκρανία» είπε ο Στόλτενμπεργκ

Γεωργιάδης: «Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω», λέει για την πρόταση Τσίπρα για «πάγωμα τιμολογίων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης