Πυξ Λαξ: «Φρικάρω» λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας για τον παιδεραστή ντράμερ

Πυξ Λαξ: «Φρικάρω» λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας για τον παιδεραστή ντράμερ

Σοκαρισμένοι δηλώνουν στο ΘΕΜΑ ο τραγουδοποιός αλλά και ο παραγωγός των συναυλιών των Πυξ Λαξ Νίκος Λώρης - Η καλλιτεχνική πορεία του ντράμερ, που κανείς δεν είχε υποπτευτεί, καθώς η υπόθεση έμεινε κρυφή - Η ανάρτηση της Ψυχίδου για τον Γιαννόπουλο και το συγκρότημα που προκάλεσε αίσθηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pliatsikas_stokas_pyx_lax_art
Έναν χρόνο μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για βίαιες συμπεριφορές στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η πρώτη του εγχώριου κινήματος #MeToo, ήρθε στο φως μία ακόμη σοκαριστική υπόθεση, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού χώρου, μουσικός αυτή τη φορά.

Ο λόγος για τον 71 ετών σήμερα μουσικό κρουστών και ντράμερ της ελληνικής ροκ σκηνής Γιώργο Γιαννόπουλο, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το δημοφιλές συγκρότημα των Πυξ Λαξ, αλλά και με άλλα γκρουπ και τραγουδιστές, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού, έχοντας μάλιστα καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμό.

Η αποκάλυψη της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, με αφορμή την αναβολή της δίκης του στο Εφετείο, διαδόθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, δημιουργώντας ένα νέο κύμα αρνητικής δημοσιότητας που σχετίζεται με τον χώρο του θεάματος. Οι αρχικές φωτογραφικές περιγραφές του κατηγορούμενου αντικαταστάθηκαν σύντομα με τη δημοσιοποίηση του ονόματός του, το οποίο, παρ’ όλα αυτά, από μόνο του δεν είναι γνωστό στην πλειονότητα του κοινού.

Οι μουσικόφιλοι, πάντως, τον γνωρίζουν, κατά κύριο λόγο, ως έναν από τους πολλούς μουσικούς που έχουν περάσει στο παρελθόν από τους κόλπους του δημοφιλέστατου συγκροτήματος των Πυξ Λαξ. Ήταν ο ψηλός τύπος που βρισκόταν πίσω από τα ντραμς, φορώντας πάντα μια χρωματιστή μπαντάνα στο κεφάλι, που δεν αποχωριζόταν τις τσίχλες του ακόμη και όταν βρισκόταν στη σκηνή!Πράγματι, ο Γιώργος Γιαννόπουλος υπήρξε συνεργαζόμενος μουσικός των Πυξ Λαξ σε σταθερή βάση από το 1996, επτά χρόνια δηλαδή μετά την ίδρυσή τους, μέχρι το 2012. Έπαιξε στις ηχογραφήσεις ορισμένων από τα άλμπουμ τους, μεταξύ των οποίων και «Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες» (1996), «Στίλβη» (1998), «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;» (1999) και «Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών» (2003). Παράλληλα συμμετείχε και σε ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η σταθερή συνεργασία τους διακόπηκε, επισήμως, το 2012 με την ολοκλήρωση της περιοδείας-αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδού που είχε σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Συναντήθηκαν, ωστόσο, εκτάκτως, για μία ακόμη φορά τον Ιούλιο του 2018 στη σκηνή του ΟΑΚΑ, στη μεγάλη, επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του συγκροτήματος.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Γιαννόπουλος συμμετείχε και σε μουσικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος και το ελληνικό ροκ γκρουπ Domenica, με το οποίο, μάλιστα, εμφανιζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια τόσο σε επίπεδο δισκογραφίας όσο και ζωντανών εμφανίσεων. Η μοιραία σύνδεση του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για παιδεραστία μουσικού με τη διαδρομή των Πυξ Λαξ έφερε τα μέλη της μπάντας, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα -ο Μάνος Ξυδούς έφυγε από τη ζωή το 2010- ενώπιον μιας εξαιρετικά δυσάρεστης έκπληξης.

Αποτροπιασμός και έκπληξη

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, μάλιστα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, δεν μπορούσε να κρύψει τον αποτροπιασμό και την έκπληξή του.

«Εχουμε συγκλονιστεί! Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καν ότι ήταν ποτέ δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο αυτός ο άνθρωπος. Ο κοινός νους δεν πάει, δεν το χωράει όλο αυτό. Ούτε δείγματα είχαμε, αλλά ούτε και κάναμε παρέα εκτός δουλειάς για να έχουμε σαφή εικόνα του χαρακτήρα του. Πιθανόν ο κόσμος να έχει την εντύπωση πως με όσους μουσικούς συνεργαζόμαστε έχουμε και στενές φιλικές σχέσεις. Δεν είναι, όμως, καθόλου έτσι τα πράγματα. Ορισμένους από τους μουσικούς τούς συναντάμε μόνο στη σκηνή», εξηγεί ο γνωστός τραγουδοποιός και προσθέτει: «Οι Πυξ Λαξ, με βάση τα επίσημα συμβόλαια, ήταν πάντα τρεις άνθρωποι: ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μάνος Ξυδούς. Στην πορεία των χρόνων, από το 1989 που ιδρύθηκε το συγκρότημα μέχρι σήμερα, έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο συγκεκριμένος ντράμερ, με τον οποίο έχουμε παύσει τη συνεργασία μας εδώ και χρόνια, ενώ δεν έχουμε διατηρήσει καμία επικοινωνία μαζί του. Χαρακτηριστικό του ότι δεν είχαμε καμία επαφή με τον Γιώργο Γιαννόπουλο τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν γνωρίζαμε καν για τη δίκη που είχε προηγηθεί και τις βαριές κατηγορίες εναντίον του. Πληροφορηθήκαμε τα γεγονότα το πρωί της Παρασκευής από τα σχετικά δημοσιεύματα και πραγματικά ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας».

Ως πατέρας και ο ίδιος μιας κόρης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξομολογείται ότι χάνει το μυαλό του και μόνο στην ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα παιδί: «Έχω κι εγώ κόρη και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος θα μπορούσε να της έκανε κακό τρελαίνομαι, φρικάρω!... Γι’ αυτό και ως Πυξ Λαξ δηλώνουμε, και το εννοούμε ειλικρινά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στο παιδί και την οικογένειά του που ήρθαν αντιμέτωποι με όλο αυτό. Είμαστε στο πλευρό τους».

Κλείσιμο
Αντίστοιχη ήταν και η πρώτη αντίδραση του Νίκου Λώρη, επί σειρά ετών παραγωγού των συναυλιών και επίσημου εκπροσώπου των Πυξ Λαξ, αλλά και διοργανωτή κορυφαίων μουσικών φεστιβάλ της χώρας, όπως το Rockwave Festival κ.ά. «Σοκαρισμένοι ενημερωθήκαμε την Παρασκευή το πρωί για την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένας πρώην συνεργάτης των Πυξ Λαξ, ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πολλούς μουσικούς που έχουν περάσει από τους κόλπους του συγκροτήματος στα πάνω από 30 χρόνια διαδρομής του. Η συνεργασία έχει διακοπεί εδώ και χρόνια και δεν είχαμε καμία επαφή ούτε σε επαγγελματικό ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια πράξη αποτρόπαια, αδιανόητη, η οποία δεν μπορεί παρά να μας σοκάρει», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ».
f4_Nikos-Loris
Ο παραγωγός των συναυλιών του συγκροτήματος Νίκος Λώρης


Οσον αφορά, πάντως, στην προσωπική ζωή του Γιώργου Γιαννόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», κατά το παρελθόν υπήρξε παντρεμένος, ενώ έχει και δύο κόρες, οι οποίες σήμερα είναι ενήλικες. Ο γάμος του διαλύθηκε πριν από περίπου μία δεκαετία. Μέχρι τότε και για μεγάλο χρονικό διάστημα ζούσε στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Στην εξοχική κατοικία που διατηρούσε στα ανατολικά προάστια της Αττικής συνήθιζε να περνά τα Σαββατοκύριακά του, κυρίως το καλοκαίρι, όταν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τού το επέτρεπαν.

Η ανάρτηση της Ψυχίδου

Η πρώην σύζυγος του Μπάμπη Στόκα, με την οποία ήταν παντρεμένος ο τραγουδιστής από το 2007 εώς το 2014 θέλησε να κάνει γνωστή στο κοινό τη δική της οπτική σχετικά με τον ντράμμερ, ο οποίος κατηγορείται για παιδοφιλία.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«ΟΙ Πυξ Λαξ ....(δεν)ήξεραν ...Αφού δεν μιλανε οι Πυξ Λαξ....θα μιλησω εγώ για τον Γιώργο τον Γιαννόπουλο...!!! Που τον εζησα, και σε περιοδειες και σε συναυλίες!!!! Θα μιλησω σαν αυτόπτης μάρτυρας και κυριως θα μιλήσω σαν μάνα! Γιατί έχω μια κορη που τη λένε Ιολη ...και μεγάλωσε στα στάδια των Πυξ Λαξ. Οι Πυξ Λαξ φυσικά δεν γνώριζαν οτι ο Γιαννόπουλος είναι παιδεραστης...Γνωριζαν όμως (οπως κι εγω η ίδια)...ότι ο Γιώργος ήταν μ*******! Δεν ηξερες "τι γοργόνα θα κατέβει από το δωμάτιο του Γιώργου". Ο Γιώργος δεν είχε ούτε κρίση, ούτε κριτήριο στις γυναίκες. Κοντες ψηλες, χοντρές, λιγνες, νέες, γριές, όμορφες, άσχημες ...τα πάντα!!! Ο Γιωργος ήταν ένας 60αρης μ***** που πίσω από το brandname "drummer των Πυξ" ήθελε να π*****. Οι Πυξ Λαξ δεν ήξεραν για παιδεραστια...Δεν το φανταζοντουσαν καν και κουβαλούσαν τα παιδια μαζι σε αρκετούς προορισμούς ...! Ξέρω πολύ καλά τι πάθαμε...τι σκεφτήκαμε...και πως γλυτώσαν(μ)ε ολοι το εγκεφαλικό της είδησης. ...Επιτρέψτε μου να ξερω πολύ καλά...εκείνη τη περίοδο τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν οι Πυξ Λαξ ..Το θέμα είναι.... θα έπρεπε να υποψιαστουν?....Οι Πυξ Λαξ βαριούνται!!!!...( ο ψηλός μετα τα live κοιμάται και ο Μπάμπης τρώει κι αράζει στη tv στο δωμάτιο του) .Μέχρι κι εγώ ή ίδια οπότε βρισκόμουν μαζί τους δεν εριχνα δεύτερη ματιά στο τι κάνει ο Γιώργος..γιατί ο Γιωργος έκανε πάντα το ίδιο!. Δεν έπιασα ποτέ τη γυναίκα του να της πω... " ο άντρας σου κοιμαται με ότι κινειται" γιατί πολύ απλά δεν γνώρισα τη γυναίκα του.!! Δεν έχω ιδέα για τη ζωή του Γιώργου ..και εκανα ανέμελη παρέλαση στους πρωινους μπουφεδες τη παιδική κολεξιόν της αλουετ και την Ιόλη με κοτσίδια!!!!!!Οι Πυξ Λαξ είναι ο Φίλιππος και ο Μπάμπης. Ύστερα ήρθε ο Μάνος και συμπληρώθηκε η μαγική τριάδα...Οταν το μαγαζί γίνεται στάδιο...Οταν οι δεκάδες θαυμαστες γίνονται εκατονταδες χιλιάδες.....Παύεις να είσαι μπάντα!Γινεσαι μια καλοκουρδισμενη μηχανή...που πρέπει να αποδωσει ...!!! Με τους Πυξ Λαξ έχουν παίξει πολλοί μουσικοί..ορισμένοι για πολλά χρόνια ... άλλοι λιγότερα... Ο Γιωργος ήταν τα πρωτα χρονια της μπάντας...ήταν 60 χρόνων (τους περνά σχεδόν μια 20ετια ) δεν ειχε φράγκα... κι έτσι τον πήραν στη πρώτη "τελευταία συναυλία" ...στην επόμενη "τελευταία συναυλία" έπαιζε άλλος....γιατι απλά ηθελαν άλλον...! Οι πρίγκιπες της δυτικής οχθης μεγάλωσαν.. και έγιναν βασιλιάδες!!!...Μόνο που τα μεταξωτά βρακια θέλουν και μεταξωτους κωλους...και το "παλατι" κρίνεται κυρίως από τους "αυλικούς".. Στη ζωή πρέπει να εξετάζεται το λάθος ...λεει ο Ελληνας φιλόσοφος Σωκράτης.... Οι Πυξ Λαξ δεν το έκαναν... Οι Πυξ Λαξ δεν το εξετασαν.... Οι Πυξ Λαξ δεν ήξεραν ότι ο Γιώργος ήταν παιδεραστης . Οι Πυξ Λαξ ήξεραν ότι ο Γιώργος ήταν μ*****.... Δυστηχως μερικές φορές αυτή η γνώση επιβάλλεται να ειναι αρκετή. Πυξ Λαξ.... ισον γροθιά και λάκτισμα.... Όταν πέφτουν μαζικα τα κλωτσομπουνια και η φάση γίνεται σαλούν ...είναι λογικό να τις φας!!!Αυτο που θα πρέπει να προβληματίσει την "Μεγαλείοτητα Σας" είναι η "αιτία" που βρεθηκατε στη μέση του καυγα....😓 ...#Μπάμπη #ψηλε #staystrong».

Δείτε την ανάρτησή της:

ΟΙ Πυξ Λαξ ....(δεν)ήξεραν ... Αφού δεν μιλανε οι Πυξ Λαξ....θα μιλησω εγώ για τον Γιώργο τον Γιαννόπουλο...!!! Που...

Posted by Fotini Psychidou on Saturday, February 12, 2022






Ειδήσεις σήμερα:

Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Βροχές σήμερα κυρίως στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Το μήνυμα Ανδρουλάκη για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ και το τέλος των ισορροπιών στις λίστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης