Ελένη Τοπαλούδη: Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της

Ελένη Τοπαλούδη: Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της

Στο εδώλιο ξανά, μετά τα ισόβια, οι δυο νεαροί καταδικασθέντες για τη φρικτή δολοφονία της άτυχης κοπέλας στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018 - Oι αντιφάσεις και τα καρφώματα στην πρωτοβάθμια δίκη

katigoroumenos_topaloudi_art
Ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα που είχαν συγκλονίσει το Πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο βιασμός και η άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018, θα απασχολήσει τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Στο εδώλιο, θα καθίσουν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Και σε αυτή τη δίκη, οι δυο καταδικασθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τη συμμετοχή τους στο φρικτό έγκλημα, κάτι που δεν έκαναν στη πρωτοβάθμια δίκη, καθώς ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της αδικοχαμένης φοιτήτριας. Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό. Κάτι, που οι δυο κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αν το πετύχουν τότε η ποινή που τους επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2020 δεν αποκλείεται να μειωθεί.

Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, ανέσυρε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη από την περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ, η άτυχη φοιτήτρια είχε βρεθεί στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του κατηγορούμενου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκεί και οι δυο νεαροί την βίασαν και όταν η άτυχη κοπέλα προέβαλλε αντίσταση άρχισαν την γρονθοκοπούν άγρια. Μόλις, δε, η 21χρονη τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, τότε οι δυο κατηγορούμενοι αποφάσισαν «από κοινού τη φυσική εξόντωσή της ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας». Ενώ η κοπέλα βρίσκονταν σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι. Επιχείρησαν ακόμη να τη σκοτώσουν και διά στραγγαλισμού. Στη συνέχεια και ενώ η 21χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι την μετέφεραν στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξαν στο νερό και η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. «Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είχε καταθέσει στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του θύματος.
katigoroumenos_topaloudi2
katigoroumenos_topaloudi

Αντιφάσεις, καρφώματα και λίγα λόγια δήθεν μεταμέλειας

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι, είχαν επιδοθεί σε ένα απίστευτο πινγκ – πονγκ ανταλλαγής ευθυνών αναφορικά με τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του ρόλο …κομπάρσου στο φρικαλέο έγκλημα. Και οι δυο είχαν ισχυριστεί ότι δεν βίασαν την 21χρονη φοιτήτρια, ενώ είχαν αρνηθεί και την άγρια κακοποίησή της όπως και τη ρίψη της στη θάλασσα.

Πρώτος είχε απολογηθεί ο κατηγορούμενος Ροδίτης, ο οποίος είχε περιγράψει ένα άγριο έγκλημα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του μέσα στο ίδιο του το σπίτι αλλά ο ίδιος δεν είχε, όπως είχε ισχυριστεί, καμία συμμετοχή σε αυτό πέραν του ότι δεν προστάτεψε την κοπέλα! «Δεν τη βίασα, δεν την σκότωσα, δεν έκανα τίποτα κακό στην Ελένη» είχε αναφέρει στην απολογία του επιρρίπτοντας τα πάντα στον συγκατηγορούμενό του. Εκείνος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, χτύπησε και μαχαίρωσε την Ελένη και μόνος του την πέταξε στα βράχια, αφού προηγουμένως και οι δυο είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά με την κοπέλα έχοντας την συναίνεσή της.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκατηγορούμενος του εξοργίστηκε με τη νεαρή φοιτήτρια και άρχισε να τη χτυπάει «με το σίδερο στο κεφάλι» επειδή εκείνη τον μείωσε για τον ανδρισμό του. «Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Την πήγε στο μπάνιο και την κοπανούσε στο νιπτήρα. Της έλεγε «θα σου σπάσω το σβέρκο». Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Την σήκωσε και την κατέβασε από τις σκάλες μόνος. Του έλεγα σταμάτα, «μην το κάνεις αυτό». Δεν τον βοήθησα. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Την χτύπησε στα βράχια. Την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Δεν τον βοήθησα…», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, είχε υποστηρίξει ότι είχε δεσμό με την φοιτήτρια και ισχυρίστηκε πως ο Ροδίτης ήταν εκείνος που «άρχισε να μαχαιρώνει την Ελένη και να την χτυπάει με το σίδερο». Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι και οι δυο συνευρέθηκαν ερωτικά με την κοπέλα, αλλά ο Ροδίτης εξοργίστηκε όταν εκείνη του είπε «άντε τελείωνε». Όπως είπε «άρχισε τότε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει». Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του: «Εγώ καθόμουν σαν μ@@@@@@. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι. Άρχισε να την μαχαιρώνει και την πέταξε κάτω με δύναμη. Έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε: «Εσύ να κάτσεις στη γωνία». Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μετά έκανε γύρους μέσα στο δωμάτιο. Η Ελένη ήταν λιπόθυμη. Πήγα κοντά της και συνήλθε. Την πήγα στο μπάνιο. Ήθελε να κοιτάξει το πρόσωπο της στον καθρέπτη και δεν την άφησα. Μπήκε στο ντους. Έπιασα ένα σεντόνι και το έριξα πάνω της. Κατεβήκαμε κάτω και ο εκείνος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου. Η Ελένη κάθισε τη θέση του συνοδηγού». Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του να μεταφέρουν την κοπέλα στο νοσοκομείο αλλά εκείνος, όπως είπε, δεν του απάντησε. «Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο αλλά είδα ότι μπήκε σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω και μου είπε: «Εγώ θα την τελειώσω γιατί αυτή θα με κλείσει φυλακή». Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε: Εντάξει Αλβανέ τελείωσε μπες μέσα τώρα», είχε προσθέσει ακόμη ο ίδιος στην απολογία του.



Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές σήμερα κυρίως στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου


Τρόμος για την οικογένεια του βουλευτή Σταύρου Κελέτση – Διαρρήκτες μπήκαν τα ξημερώματα σπίτι του


Βομβαρδισμός της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον συστήματος ελέγχου UAVs των Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης