ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Αίτημα ένταξης όλων των νοσηλευτών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Αίτημα ένταξης όλων των νοσηλευτών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Οι νοσηλευτές εστίασαν στο πάγιο αίτημά τους για την ένταξη των νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί πριν το 2011 στα ΒΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για πρωθυπουργική δέσμευση

nosokomeio_nosileutes_art
Την ένταξη όλων των νοσηλευτών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάδκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Οι νοσηλευτές εστίασαν στο πάγιο αίτημά τους για την ένταξη των νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί πριν το 2011 στα ΒΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για πρωθυπουργική δέσμευση.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ υπάρχουν σήμερα δύο ταχυτήτων νοσηλευτές: αυτοί που προσλήφθηκαν μετά το 2011 να είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και αυτούς που εργάζονται στο ίδιο νοσηλευτικό τμήμα με τους ίδιους ασθενείς και στις ίδιες συνθήκες, αλλά προσλήφθηκαν πριν το 2011, να μην είναι στα ΒΑΕ. Με αποτελέσματα οι πρώτοι να βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα, ενώ οι δεύτεροι στα 67 έτη.

«Νοσηλευτής στα 67 να φροντίζει ασθενείς, με δυο νύχτες την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, για όλο το χρόνο, πολλές φορές και χωρίς ρεπό», σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κάνοντας λόγο για συνθήκες εργασίας εξοντωτικές, δεδομένης και της διαχρονικής υποστελέχωσης που είναι χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, οι νοσηλευτές υπενθύμισαν στα στελέχη του υπουργείου Εργασίας ότι καμία πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών δεν έχει προκηρυχθεί στη διετία της πανδημίας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι είναι ενήμεροι για τις αντίξοες καταστάσεις που επικρατούν στον κλάδο των Νοσηλευτών, ωστόσο οι οποιεσδήποτε εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς θα συζητηθούν με το πέρας της πανδημίας, ώστε οι συνθήκες να είναι πιο γόνιμές και όχι βιαστικές.

Σε ότι αφορά τους Νοσηλευτές οι οποίοι είναι διορισμένοι μετά το 2011, ανέφεραν ότι υπόκεινται στο καθεστώς των ΒΑΕ και οι αντίστοιχες κρατήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες των δομών υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολλημένα στο χιόνι 300 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, φαντάροι φτυαρίζουν στο οδόστρωμα

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης