Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη

Στο στόχαστρο των Αρχών όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, και τις διοχέτευαν σε αντίστοιχα πάρτι στην πόλη - Εκτός του κυκλώματος το θύμα, που  «παρασύρθηκε από άτομο που εμπιστευόταν» το οποίο «την έστειλε στο στόμα του λύκου»

sexual_abuse_ginaika_art2
Σε διερεύνηση εις βάθος προχωρά η Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, μετά τα όσα είδαν το φως για το πάρτι, στο οποίο η ίδια παρευρέθηκε -κατόπιν πρόσκλησης- την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τον βιασμό της.

Της δικαστικής έρευνας προΐσταται ο επικεφαλής της Εισαγγελίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τη διερεύνηση κυκλώματος μαστροπείας. Οι Αρχές καλούνται τώρα να ξετυλίξουν όλο το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, ώστε να εντοπιστούν όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, αλλά και τις διοχέτευαν σε αντίστοιχα πάρτι στην πόλη.

Στο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να μετέχουν άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές, ενώ η κοπέλα, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα. Αντίθετα, για την υπόθεσή της συνεχίζονται η ανάκριση προς πάσα κατεύθυνση, όπως και οι αστυνομικές έρευνες, ενώ η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά σε «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch73diopame1-sf)


«Μεγάλο κύκλωμα»

Την ίδια ώρα, για ύπαρξη «μεγάλου κυκλώματος» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της κοπέλας, η οποία βρίσκεται σε «χάλια ψυχολογική κατάσταση». Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κοπέλα έπεσε θύμα της τυφλής εμπιστοσύνης που επέδειξε σε άτομο που μέχρι τότε θεωρούσε «φίλο» της, ο οποίος και την προσκάλεσε στο εν λόγω πάρτι, αφού γνωρίζονταν νωρίτερα, καθώς η κοπέλα ήταν θαμώνας σε πολύ γνωστό καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας.

Η πρόσκληση στο πάρτι

Κλείσιμο
Για το λόγο αυτό, η κοπέλα δέχτηκε καλοπροαίρετα την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου μετέβη με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους. Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, κάποια στιγμή οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν και τότε η 24χρονη, καθώς ένιωθε ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς όμως δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στο άτομο που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι για τη βοηθήσει, ο οποίος και την μετέπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και για το λόγο αυτό προτίμησε να κλείσει ένα άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.

Κατευθυνόμενη, ωστόσο, προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν επίσης στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Η κοπέλα τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες την παρέσυραν σε μια σουίτα. Ξυπνώντας η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.

Σταδιακά, «της έρχονται μνήμες» από το βιασμό της, συμπλήρωσε ο συνήγορός της, όπως το ότι οι δράστες ήταν τρία άτομα, παρότι η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει χάσει και τους δύο γονείς της. Η κοπέλα επικοινώνησε άμεσα με το δικηγόρο της, καθώς ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε», ο οποίος και τη συμβούλευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως και έπραξε.

Μολονότι όταν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό, η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας από αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος αφού κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η πρώτη σύλληψη

Με ανάρτησή της, μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέφερε στις 2 Ιανουαρίου πως «Ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Λευκού Πύργου συνέλαβαν 27χρονο για καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος 24χρονης».

Η αποκάλυψη της αποτροπιαστικής υπόθεσης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επικρατεί σύγχυση αναφορικά με την ταυτότητα των ατόμων που συμμετείχαν στο ίδιο πάρτι. Από πλευράς του, ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Φιντιρίκος διέψευσε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να βίασαν την κοπέλα, ενώ δήλωσε ότι θα προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία απουσίαζε στο Ντουμπάι την ίδια ημερομηνία, που σημειώθηκε το αποτρόπαιο συμβάν.

Παράλληλα, στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης φέρονται να εμπλέκονται ο επιχειρηματίας που συνελήφθη, ένα συγγενικό του πρόσωπο, καθώς και ο μετρ του καφέ «Achilleion», με τον οποίο η επιχείρηση εστίασης, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, διέκοψε αμέσως την συνεργασία τους.



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του καταστήματος εστίασης «Achilleion», «Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Στο ενδιάμεσο, είχε προηγηθεί ανάρτηση του υπαλλήλου του καφέ, Μάνου Παπαδόπουλου στον λογαριασμό που ο ίδιος διατηρεί στο Instagram, στο κείμενο της οποίας ζητούσε συγνώμη από την 24χρονη κοπέλα την οποία «παρέσυρε σε ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης μας, όμως η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά την διάρκειά της με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι». Λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο επανήλθε και με μια νέα ανάρτηση υποστήριξε ότι η προηγούμενη δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον νυν σύντροφο της 24χρονης κοπέλας, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε από την ίδια τι είχε συμβεί, ανάγκασε τον μετρ του «Achilleion» να «ομολογήσει» ότι εκείνος είναι ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται κι άλλα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στην σουίτα, ενώ η κοπέλα ήταν ημιλιπόθυμη και δεν μπορούσε να αντισταθεί, ούτε και να συγκρατήσει πρόσωπα και ονόματα, όπως είπε στον αστυνομικό, που της πήρε κατάθεση.

«Πολλές καταγγελίες»

Αποκαλυπτικός για τη δράση των φερόμενων δραστών υπήρξε ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας. Επιπλέον, ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media, δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί το αποτέλεσμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως κατηγορίες, μέχρι στιγμής, έχουν απαγγελθεί σε ένα μόνο άτομο, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.



Ειδήσεις σήμερα

Βροχές σήμερα στα δυτικά - Έρχονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές

Ο Μακρόν «τσάντισε» τους ανεμβολίαστους: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του εμβολιαστικού πάσου


Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 από Δευτέρα και παράταση μέτρων - Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης