Καιρός: Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός: Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Τοπικές βροχές κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη - Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια - Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

xionia
H κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα η οποία ξεκίνησε με την κακοκαιρία Διομήδης, αναμένεται να συνεχιστεί κατά κύματα και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Μάλιστα αυξημένες είναι οι πιθανότητες ώστε η ψυχρή εισβολή που θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23/01, να είναι η εντονότερη καθώς θα μεταφέρει θαλάσσιες πολικές αέριες μάζες.

Την Κυριακή 16/01 έλαβε χώρα η πρώτη από μια νέα σειρά ψυχρών εισβολών, η οποία ήταν ξηρή και δε συνοδεύτηκε από φαινόμενα. Σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει μια δεύτερη ψυχρή εισβολή, ελαφρώς ισχυρότερη, η οποία θα δώσει πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

temp1


Τέλος από το Σάββατο 22/01 ενδέχεται να εκδηλωθεί μια τρίτη, ακόμα ισχυρότερη ψυχρή εισβολή η οποία εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

sav1
kyr1
Κλείσιμο


Ο καιρός σήμερα

Στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -11 έως 10, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch84m2ysf24x-st)


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch80f7fkj6cp-st)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και και στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch80fzxhjl81-st)


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

tr1
tr2
tr3


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-01-2022
Στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με σποραδικές βροχές γενικά μικρής διάρκειας και έντασης και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 07 με 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

tet1
tet2
tet3


Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Survivor: Η… στρατηγική ψηφοφορία των Διάσημων για να φύγει ο Βαλάντης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης