Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Το πάρτι, η «παρέα της Αθήνας», τα ονόματα

Ο κατηγορούμενος για τον βιασμό Βασίλης Λεβέντης λέει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης - Ο Μάνος Παπαδόπουλος, που φέρεται ως ένας εκ των διοργανωτών του πάρτι, ζήτησε συγγνώμη, αλλά  μετά ανασκεύασε - Ο Δημήτρης Φιντιρίκος, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στην υπόθεση, ήταν στο εξωτερικό την επίμαχη ημερομηνία του βιασμού

kataggelia
Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων εξελίσσεται στην υπόθεση της καταγγελίας  βιασμού από  24χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ώρα με την ώρα έρχονται στην επιφάνεια και νέα στοιχεία από την νύχτα τρόμου που φέρεται να πέρασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πάρτι, στο οποίο συμμετείχε,  σε πολυτελές ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει,  τον βιασμό της.

Το παζλ των «πρωταγωνιστών» αρχίζει να μπαίνει στη θέση του: Ο 27χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Λεβέντης αποδέχεται ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, αλλά φέρεται να έχει καταθέσει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή της -και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες διακινούνταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε σχέση με οικογένεια που έχει μετοχική σχέση με την Coca Cola 3Ε , η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον επιχειρηματικό κολοσσό.  Στο πάρτι φέρεται να συμμετείχε και ο αδελφός του, Ευαγόρας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει κληθεί προς το παρόν για κατάθεση στην Αστυνομία. 

Στο πάρτι, επίσης, χωρίς να προκύπτει εμπλοκή τους στον βιασμό που κατήγγειλε η 24χρονη, μετείχαν οι Χασάν Χαμζά και Μπάμπης Τόλιας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Περογιαννάκης.

Ο 36χρονος Δημήτρης Φιντιρίκος δηλώνει ότι απουσίαζε στο εξωτερικό την επίμαχη ημερομηνία. Ο Φιντιρίκος αναφέρει ότι μπορεί να αποδείξει την απουσία του -ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη, η οποία από τη μία τον «αθώωσε» για την διαρροή του revenge porn βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια και από την άλλη πρόσθεσε την δική της μαρτυρία για την απουσία του στο εξωτερικό.

Στα social media κυκλοφόρησε το όνομα του κ. Δημήτρη Φιντίρικου ως κατόχου της σουίτας στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την επίμαχη ημέρα. Η σουίτα αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της καταγγέλουσας, είχε κλειστεί στο όνομα του φερόμενου ως δράστη και όχι στο όνομα του κ. Φιντιρίκου. Ο ίδιος ο Δημήτρης Φιντιρίκος, δε, έκανε γνωστό ότι, την «επίμαχη» ημερομηνία του καταγγελλόμενου βιασμού, βρισκόταν στο εξωτερικό.

Δείτε το απόσπασμα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της καταγγέλουσας στο 07:10

Ο δικηγόρος της 24χρονης που καταγγέλλει βιασμό μιλά στον Alpha | Greek Tv
Κλείσιμο


Αλλά μιλώντας και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο παρέα», ο δικηγόρος της 24χρονης είπε ότι το όνομα του Δημήτρη Φιντιρίκου δεν βρίσκεται στη δικογραφία:

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη



kataggelia
Από αριστερά, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Βασίλης και ο Ευαγόρας Λεβέντης




«Μεγάλο κύκλωμα»

Oι εισαγγελικές αρχές της πόλης έχουν διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας, καθώς ο δικηγόρος της κοπέλας μίλησε για «μεγάλο κύκλωμα».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κοπέλα έπεσε θύμα της τυφλής εμπιστοσύνης που επέδειξε σε άτομο που μέχρι τότε θεωρούσε «φίλο» της, ο οποίος και την προσκάλεσε στο εν λόγω πάρτι, αφού γνωρίζονταν νωρίτερα, καθώς η κοπέλα ήταν θαμώνας σε πολύ γνωστό καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας, αναφερόμενος , όπως προκύπτει, στον Μάνο Παπαδόπουλο του «Αχίλλειου».

Το χρονικό του πάρτι

Σύμφωνα με τα όσα έχει μεταφέρει η 24χρονη μέσω του δικηγόρου της, δέχτηκε καλοπροαίρετα την πρόσκληση να συμμετάσχει στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, πήγε στο πάρτι με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους. Ο Παπαδόπουλος της, της είχε πει, άλλωστε, ότι επρόκειτο για μια μάζωξη μεταξύ καλών φίλων, ανάμεσα τους και ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, η κοπέλα πράγματι μετέβη στο πάρτι, ήπιε μερικά ποτά και κάποια στιγμή όλες μαζί οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν. Τότε η 24χρονη, καθώς άρχισε να αισθάνεται ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ ήδη οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς όμως δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στον Παπαδόπουλο, που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι, για τη βοηθήσει. Σύμφωνα με την διήγησή της, εκείνος την μετέπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.

Η κοπέλα, ωστόσο, συνέχισε να μην αισθάνεται καλά και για το λόγο αυτό προτίμησε να κλείσει ένα άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.

Κατευθυνόμενη, ωστόσο, προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν επίσης στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης, εκείνη τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων και «ο επιχειρηματίας από την Αθήνα, δηλαδή ο Λεβέντης», την παρέσυραν σε μια σουίτα, λέγοντάς της ότι «θα είναι καλύτερα για εκείνη στη κατάσταση που βρισκόταν».

Ξυπνώντας, ωστόσο, η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε μόνη της, χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που η ίδια δεν γνώριζε. Κοιτώντας γύρω της, είδε στο κομοδίνο του κρεβατιού αφημένα διεγερτικά χάπια και τότε συνειδητοποίησε ότι την είχαν εκμεταλλευτεί σεξουαλικά, παρά την θέληση της.

Έντονα ταραγμένη, καθώς δεν θυμόταν τίποτα από όλα όσα είχαν συμβεί, τηλεφώνησε αμέσως στο «φίλο» της, που την είχε καλέσει στο πάρτι, ζητώντας να μάθει το που βρίσκεται, γιατί ήταν στο συγκεκριμένο χώρο και τι προηγήθηκε. Τότε εκείνος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές η κοπέλα, της ζήτησε να τον επισκεφθεί στο σπίτι του. Τότε η 24χρονη του έκλεισε το τηλέφωνο και ακολούθως τηλεφώνησε στο δικηγόρο της, οποίος και της συνέστησε να μεταβεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει το βιασμό της, όπως και έπραξε.

Το μοιραίο... λάθος

Η κοπέλα ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε» και μετέβη στις 2 Ιανουαρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό. Η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr όμως, ένας από αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο.

Έτσι, η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα, την ίδια ημέρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «Ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Λευκού Πύργου συνέλαβαν 27χρονο για καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος 24χρονης».

Ο 27χρονος συλληφθείς, Βασίλης Λεβέντης παραδέχθηκε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα, αλλά ισχυρίστηκε πως όσα έγιναν, ήταν με τη συναίνεσή της. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας. Πρόκειται για μακρινό συγγενή της οικογένειας Λεβέντη , της Coca-Cola 3E.

Η ανακοίνωση της Coca-Cola 3E

Με  ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα η εταιρία Coca-Cola 3E, διευκρινίζει πως:

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση.

Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας».

Εν τω μεταξύ, η άκρη του νήματος στην υπόθεση έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξετυλίγεται, καθώς στο βιασμό της 24χρονης κοπέλας φέρονται να εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα, εκτός από τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη, η κοπέλα φέρεται να έχει καταγγείλει άλλα δύο άτομα ενώπιον του ανακριτή, ενώ έχει ήδη αναγνωρίσει τους δύο από τους τέσσερις.

Οι αποκαλύψεις

Εν τω μεταξύ, την αποκάλυψη της αποτροπιαστικής υπόθεσης, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της πυροδότησε η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Ιανουαρίου του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την κακοποιητική δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Γκιώνης εξέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα με όχημα την ανάρτηση στο Instagram που έκανε τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάνος Παπαδόπουλος, εργαζόμενος μέχρι τότε στο καφέ της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, «Αχίλλειον».

Ο «οικοδεσπότης»

Στην αρχική ανάρτησή του στο Instagram, ο Μάνος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ως ο «διοργανωτής» του αποτρόπαιου πάρτι, που μαζί με «συνεργάτες» του, «πίεσε βλακωδώς» κοπέλες να συμμετάσχουν, για «ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο». Η κατάσταση, ωστόσο, «παρεκτράπηκε», κατά το διοργανωτή, Μάνο Παπαδόπουλο, που εμφανίστηκε να ζητεί συγγνώμη δημόσια από την 24χρονη κοπέλα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Με την είδηση να κάνει σε λίγες ώρες το γύρο του ελληνικού διαδικτύου, η παραλιακή επιχείρηση εστίασης «Achilleion» διέκοψε αμέσως τη συνεργασία της με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος αρχικά είχε «φωτογραφηθεί» ως ιδιοκτήτης του καφέ, γνωστοποιώντας σε ανακοίνωσή της πως «με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο Μάνος Παπαδόπουλος επανήλθε και με νέα ανάρτησή του σε μια άλλη κατεύθυνση, υποστήριξε ότι όσα είχαν γραφεί σχετικά στην ανάρτησή του δεν ήταν από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

271531283_889650058242592_6686288257006280894_n


papadopoulos-main__1_


Οι εισαγγελικές Αρχές της πόλης, ωστόσο, που διεξάγουν ήδη εκτεταμένη έρευνα με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση όλα ανεξαιρέτως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση.

Η διάψευση Φιντιρίκου: Απουσίαζα στο εξωτερικό

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Φιντιρίκος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως «προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομα μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δε θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου», σημείωσε, γνωστοποιώντας, παράλληλα πως «έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό».



«Δεν φοβάμαι και δεν κρύβομαι» ανταπάντησε στη μήνυση του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου σήμερα ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, αποκαλύπτοντας ότι δέχεται απειλές. «Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου, δεν θέλω να το πλατιάσω. Δεν φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για εμένα, αυτό το πράγμα έχει να κάνει με εμένα και με τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και συνεχίζει για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν», τόνισε ο κ. Γκιώνης, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο αποκαλύψεων.

«Πολλές καταγγελίες»

Συνέχεια στις καταγγελίες εκτίμησε πως θα υπάρξουν και ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας. Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί το αποτέλεσμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία για την υπόθεση, στοιχείο το οποίο θεωρείται ένα από τα κλειδιά, για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα.

Η παρέμβαση Πλιώτα

Η αποτροπιαστική υπόθεση, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες με εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα, προκάλεσε σήμερα την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειoυ Πλιώτα, ο οποίος απέστειλε έγγραφο στον Εισαγγελέα Εφετών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση.

«Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε», αναφέρει ο κ. Πλιώτας στο έγγραφο -παρέμβασή του.



Κλειδί οι τοξικολογικές εξετάσεις

Τα αποτελέσματα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, σε δέκα μέρες περίπου από σήμερα, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι δράστες είχαν παροχετεύσει παράνομα ναρκωτική ή άλλη ουσία στην κοπέλα μέσω του ποτού της. Η κοπέλα, άλλωστε, βρέθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες σε ημιλυπόθυμη κατάσταση στο πάρτι, με αποτέλεσμα όταν ξύπνησε, να παρουσιάζει απώλεια μνήμης και να μην μπορεί να αποτυπώσει ποιος ή ποιοι την είχαν αναγκάσει να ενδώσει σε συνουσία χωρίς την θέληση της.

Κοντά της η κοινωνία

«Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες θα της παράσχουν οποιαδήποτε στήριξη εφόσον χρειαστεί», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης. «Είναι καθήκον μας να βοηθάμε ανθρώπους που πέφτουν θύματα τέτοιων απόλυτα καταδικαστέων πράξεων», επισήμανε ακόμη ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών η 24χρονη κοπέλα έχει χάσει τον πατέρα, τον αρραβωνιαστικό της, αλλά και την μητέρα της, η οποία ήταν και δημοτική υπάλληλος του δήμου Λαγκαδά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari

Σε ισχύ το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών - Ποιοι εξαιρούνται


Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου - Οι έρευνες των αρχών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης