Σπείρα έκλεψε 26 τόνους λιπασμάτων από επιχειρήσεις!

Σπείρα έκλεψε 26 τόνους λιπασμάτων από επιχειρήσεις!

Τρεις άνδρες και μια γυναίκα είχαν ρημάξει δέκα επιχειρήσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς 

Κilkis-klopes-lipasmata
Χρυσές δουλειές έκαναν τα μέλη μιας σπείρας τεσσάρων Ελλήνων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν ρημάξει δέκα επιχειρήσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς κλέβοντας περισσότερους από 26 τόνους λιπασμάτων που η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ και τα είχαν πουλήσει σε έναν κτηνοτρόφο!

Το πρωί της Κυριακής, οι δράστες είχαν διαρρήξει μια επιχείρηση σε περιοχή του Κιλκίς και είχαν αρπάξει 90 συσκευασίες με λιπάσματα αξίας 1.800 ευρώ. Μετά την διαφυγή τους με δύο οχήματα, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κιλκίς και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν και τα κλεμμένα λιπάσματα εντοπίστηκαν στα οχήματα που κατασχέθηκαν μαζί με ένα μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και σε δύο εγκαταλειμμένα κτίρια όπου τα είχαν κρύψει.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες είχαν διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες άλλες εννέα κλοπές από επιχειρήσεις και είχαν πουλήσει τα κλεμμένα λιπάσματα σε έναν κλεπταποδόχο σε περιοχή της Ημαθίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν κρυμμένες σε μια πλατφόρμα 165 συσκευασίες λιπασμάτων, τις οποίες είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα.

Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπές από κοινού και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλης μιας γυναίκας η οποία έκρυβε στο σπίτι της τα κλεμμένα λιπάσματα και μεσολαβούσε για την παράδοσή τους στον παραλήπτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Βαλλιστική και DNA «έδειξαν» ότι ο οδηγός ήταν ο νεκρός Ρομά, λέει ο Κούγιας για την καταδίωξη στο Πέραμα

Η Βόρεια Κορέα έκανε, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, δοκιμή «βαλλιστικού πυραύλου»

Προειδοποίηση από τον FDA: Γιατί τα self test δεν πρέπει να γίνονται στο λαιμό αντί για τη μύτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης