Δείτε βίντεο: Η υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο

Δείτε βίντεο: Η υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο

Πλάνα από την υποβρύχια έρευνα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα

Υποβρύχια έρευνα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ι/Φ σκάφος που ανατράπηκε ΒΔ ν.Πάρου την 24-12-2021
Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τις έρευνες των βατραχανθρώπων του Λιμενικού μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου το Λιμενικό Σώμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.

Όπως είναι γνωστό,  το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 άτομα αναποδογύρισε το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα.

Δείτε το βίντεο με τις υποβρύχιες έρευνες  

Κλείσιμο
Υποβρύχια έρευνα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ι/Φ σκάφος που ανατράπηκε ΒΔ ν.Πάρου την 24-12-2021



Στο μεταξύ οι 63 διασωθέντες μετανάστες που περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του  δήμου. Κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης