Καστοριά: Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα έκαψε ζωντανά 250 αιγοπρόβατα

Καστοριά: Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα έκαψε ζωντανά 250 αιγοπρόβατα

Υποψίες κινεί το γεγονός ότι κάηκε αρχικά το καταγραφικό και η κάμερα ασφαλείας

μοναδα7
Σχεδόν ολοκληρωτική είναι καταστροφή που υπέστη το βράδυ του Σαββάτου (18/12) μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργούσε εδώ και έξι χρόνια στο χωριό των Αμπελοκήπων του Άργους Ορεστικού στην ΠΕ Καστοριάς, η οποία παραδόθηκε στις φλόγες έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε και κατέκαψε εγκαταστάσεις και περίπου 250 αιγοπρόβατα. Παράλληλα αγνοούνται και δύο σκυλιά της οικογένειας.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, η ζημιά στην κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας ενός νεαρού ζευγαριού είναι ανυπολόγιστη, ενώ στην προσπάθεια του να προλάβει να περισώσει κάποια από τα ζώα ο ιδιοκτήτης εισήλθε στην μονάδα την ώρα της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να υποστεί κι αυτός εγκαύματα, ευτυχώς ελαφριάς μορφής.

Το εν λόγω περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας, η Φιλοζωική Ένωση Άργους Ορεστικού και η Ένωση Εθελοντών Φροντιστών Αδέσποτων Καστοριάς, καθώς το ζευγάρι είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πλούσια φιλοζωική δράση στο τομέα της φιλοξενίας ζώων, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης καθώς η μονάδα αποτελούσε για τους ιδιοκτήτες μοναδική πηγή εσόδων.

Σε εξέλιξη η έρευνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Την ίδια ώρα, από τις έρευνες που διεξάγουν μέχρι και σήμερα Πυροσβεστική και Αστυνομία, έχουν προκύψει βάσιμες υποψίες που δείχνουν ακόμη και εμπρησμό. Συγκεκριμένα, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει προκύπτει ότι πριν εξαπλωθεί η φωτιά, κάηκαν αρχικά το καταγραφικό και η κάμερα ασφαλείας.
μοναδα2
μοναδα7


Ειδήσεις σήμερα:

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε λέσχες φιλάθλων μετά τα άγρια επεισόδια σε κλαμπ της Θεσπρωτίας

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν - Φοβούνται νέα μέτρα οι επιχειρηματίες

Αύξηση 8% στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη έφερε η μείωση εξαγωγών στον αγωγό Γιαμάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης