Μαύρες οθόνες έβλεπαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές της χώρας

Μαύρες οθόνες έβλεπαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές της χώρας

Mερική πτώση του συστήματος Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας «έπληξε» τις αερογραμμές για περίπου 40 λεπτά – Υπήρξαν καθυστερήσεις κυρίως σε απογειώσεις – Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε

elegktes_enaerias
«Μαύρο» έβλεπαν στις οθόνες τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε αρκετά αεροδρόμια της χώρας, σήμερα το μεσημέρι μετά από μερική πτώση του συστήματος Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας, για 40 περίπου λεπτά.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως. Ωστόσο, υπήρξαν καθυστερήσεις κυρίως σε απογειώσεις αεροσκαφών, οι οποίες δεν εκτελούνταν. Οι προσγειώσεις γίνονταν κανονικά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν χάθηκε η επαφή με αεροσκάφη που βρίσκονταν στον αέρα.

Οι αναχωρήσεις αεροσκαφών ξεκίνησαν όταν αποκαταστάθηκε το σύστημα. Πάντως μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε τη βλάβη.

H ανακοίνωση της ΥΠΑ
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό, ότι λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης των συστημάτων τροφοδοσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο Ελληνικό, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, παρουσιάστηκε μερική πτώση ενός εκ των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ), η οποία αποκαταστάθηκε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά) δίχως να προκύψει κανένα θέμα ασφάλειας πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όλα τα αεροπλάνα που βρίσκονταν στο FIR Αθηνών ήταν σε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έτσι οι πτήσεις που ήταν σε εξέλιξη συνεχίστηκαν απρόσκοπτα.

Από τις 13:12 το μεσημέρι και μετά, η εναέρια κυκλοφορία επανήλθε στο μέγιστο βαθμό εξυπηρέτησης και ομαλοποιήθηκε όλο το πρόγραμμα των πτήσεων.




Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκα ο Γρηγόρης Πετράκος στην κηδειά του Γιώργου Τράγκα

Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει ο 59χρονος στα Γρεβενά

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε το οικογενειακό γεύμα πριν τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης