Παραλίγο τραγωδία σε χωριό της Κοζάνης: 15χρονος πυροβόλησε κατά λάθος με αεροβόλο συνομήλικη φίλη του
Η βολίδα πέτυχε την 15χρονη στο στήθος - Μεταφέρθηκε την Κυριακή στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, για την αφαίρεση της βολίδας
Παρά λίγο τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου στην Καισαρειά Κοζάνης, όταν ένας 15χρονος νεαρός πυροβόλησε κατά λάθος συνομήλικη φίλη του με αεροβόλο όπλο.
Η βολίδα πέτυχε την 15χρονη στο στήθος και την τραυμάτισε, με την κοπέλα να μεταφέρεται άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr. Το πρωί της Κυριακής, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση βολίδας, η οποία έχει «σφηνώνει» στον πνεύμονά της, χωρίς, ωστόσο, η ζωή της να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Στο χωριό της Κοζάνης επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ την όλη υπόθεση χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω και της ηλικίας των εμπλεκομένων, η Ασφάλεια Κοζάνης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.