ΚΙΝΑΛ: Δεκανίκι κανενός, λέει ο Λοβέρδος, η αιχμή Ανδρουλάκη για την ανανέωση και η μεταγραφή Καμίνη στον Γιώργο

ΚΙΝΑΛ: Δεκανίκι κανενός, λέει ο Λοβέρδος, η αιχμή Ανδρουλάκη για την ανανέωση και η μεταγραφή Καμίνη στον Γιώργο

Οι κόντρες για τις κυβερνητικές συμμαχίες και οι υποσχέσεις των υποψηφίων για ένα «μεγάλο ΠΑΣΟΚ»

loverdos_menidi
Μετά τις κόντρες για την «προοδευτική διακυβέρνηση», οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αρχίζουν να ανοίγουν όλο και περισσότερο την ατζέντα τους, καθώς οι πρώτες αυτές βολές φαίνεται να λειτουργούν αναγνωριστικά για τις διαθέσεις του καθενός.

Από το Μενίδι, όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο Ανδρέας Λοβέρδος έκοψε την κουβέντα για προνομιακή στόχευση σε μία κυβερνητική συμμαχία με τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανενός δε θα είμαστε δεκανίκι. Θα είμαστε μεγάλο κόμμα. Δεν χαρίζουμε την πατρίδα στη Δεξιά στη Νέα Δημοκρατία. Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθαρά πράγματα» και συμπλήρωσε ότι «στις εκλογές του 2022, 2023, όποτε τις κάνουν οι δεξιοί που κυβερνούν σήμερα, το κόμμα μας θα υπερδιπλασιάσει τη δύναμη του και θα γίνει 18% και θα ρωτάνε τους άλλους όχι εμάς, με ποιον θα πάτε».

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος «αισθάνομαι τεράστια προσβολή, πολύ άσχημα όταν εγώ, ένα στέλεχος αυτού του κόμματος που έχει πίσω του κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και ακόμη του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, που έκανε για την Ελλάδα στα καλά και στα κακά της χρόνια τόσα πράγματα, να το ρωτούν ως ένα στέλεχος μικρού κόμματος ‘‘ποιανού θα είστε δεκανίκι’’».

Η παρέμβαση αυτή ήταν και μία έμμεση απάντηση σε διαρροές που είχαν κάνει νωρίτερα συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι αναρωτιούνταν «υπάρχει η προοδευτική διακυβέρνηση και η συντηρητική διακυβέρνηση. Τι θέλει δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, συντηρητική διακυβέρνηση;».

Για τις συνεργασίες τοποθετείται και ο Νίκος Ανδρουλάκης με το δικό του τρόπο, καθώς συνεργάτες του λένε «το θέμα μας δεν είναι αν θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ, αλλά πώς να μεγαλώσουν την παράταξη».

Ο ίδιο ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε στο Olympia Forum ότι «κριτής όλων αυτών των σεναρίων είναι ο ελληνικός λαός και όποιος συζητά αυτά τα σενάρια σήμερα περιφρονεί τον ελληνικό λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία. Προτεραιότητά μου δεν είναι ούτε να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά να κάνω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί σε όποιο σενάριο διαμορφώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα».

Κλείσιμο
Ο κ. Ανδρουλάκης όμως άφησε και αιχμές, εμμένοντας στην ανάγκη ανανέωσης και δείχνοντας ότι θέλει να πάει την κόντρα σε αυτό το πεδίο. «Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα. Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους θεωρούν επαγγελματίες… Οραματίζομαι να αλλάξει και να έχουμε πολιτικούς. Πολιτικούς που δε θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή και το μόνο τους κίνητρο είναι να κάθονται σε θέσεις εξουσίας, με πολιτικό τους εργαλείο το λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος» τόνισε.

Στο μεταξύ στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί ικανοποίηση από τη δήλωση στήριξης που έκανε στην υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού ο Γιώργος Καμίνης. Ο βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ σε άρθρο του (στα ΝΕΑ) σημείωσε ότι «η γενναία απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία του πολιτικού μας χώρου θα συμβάλει καταλυτικά ώστε να διαμορφωθεί μία σύγχρονη, ολοκληρωμένη και προοδευτική φυσιογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής». Και πρόσθεσε ότι «η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, με τα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει η πολιτική διαδρομή του ίδιου, μπορεί να λειτουργήσει ως ο αποφασιστικός καταλύτης όχι μόνο για τη δική μας παράταξη αλλά για ολόκληρο το κομματικό σύστημα».

Ο κ. Καμίνης είναι από τους λίγους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Ειδήσεις σήμερα

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ο 40χρονος που σκότωσε εργάτη στη Νέα Ερυθραία - Πυροβόλησε ντυμένος σαμουράι

Στα 3.199 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 353 οι διασωληνωμένοι, 43 θάνατοι

Όλα όσα έγιναν στον παραμυθένιο γάμο Φίλιππου Γλύξμπουργκ-Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης