Καρτέλ «μοίραζε» ναρκωτικά στα Βόρεια Προάστια - Πώς τους ξεσκέπασε η Δίωξη

Καρτέλ «μοίραζε» ναρκωτικά στα Βόρεια Προάστια - Πώς τους ξεσκέπασε η Δίωξη

Το protothema.gr αποκαλύπτει τη δικογραφία της υπόθεσης - Αρχηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία είναι ο 38χρονος «Χάρης» - Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία των πελατών που η συμμορία τους προμήθευε κόκα και κάνναβη

narkotika
Από τον περασμένο Μάρτιο ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών κυνηγούσε μια ομάδα που είχε ανοίξει σούπερ μάρκετ ναρκωτικών και διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ecstacy σε Ψυχικό, Φιλοθέη Κηφισιά, Διόνυσο, Εκάλη, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία και Άνοιξη.

Το καρτέλ των βορείων προαστίων, εισήγαγε ναρκωτικά από το εξωτερικό, είχε τουλάχιστον πέντε «καβάντζες» σε όλη την Αττική ενώ έκανε delivery σε διαμερίσματα και σπίτια των βορείων προαστίων. Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ξετυλίγεται όλο το κουβάρι των πολύμηνων ερευνών της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί, έχουν δε, στη διάθεση τους τα στοιχεία των πελατών που η συμμορία τους προμήθευε κόκα και κάνναβη από την εποχή της καραντίνας.

Από τις επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, συνελήφθησαν 5 ημεδαποί μέλη του καρτέλ και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 4.959 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -2.877,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 279,3 γραμμάρια. κοκαΐνης, 186,1 γραμμάρια MDMA, 175- γραμμάρια. χασισέλαιου, 323- γραμμάρια LSD σε υγρή μορφή, 85 γραμμάρια παραισθησιογόνων μανιταριών και το χρηματικό ποσό των 20.020 ευρώ.

Η δικογραφία

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση περιγράφει «Στην υπηρεσία μου από τον περασμένο Μάρτιο, περιήλθαν πληροφορίες που αφορούσαν σε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης προς περαιτέρω διακίνηση αυτής καθώς και στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με τα πληροφοριακά δεδομένα, βασικό μέλος της οργάνωσης είναι άγνωστος ημεδαπός ονόματι «Χάρης» ο οποίος χρησιμοποιεί συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου για τις επαφές του. Για την ερευνά της υπόθεσης διετάχθη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης και από τεχνική επιτήρηση προέκυψε ότι τον αριθμό τον χρησιμοποιεί ένας 38χρονος (σ.σ: αναφέρει τα στοιχεία του)».

Η ειδική ομάδα της Ασφάλειας, κατάφερε να εντοπίσει και να παρακολουθεί για μήνες τις κινήσεις των μελών του καρτέλ και να αποκρυπτογραφεί τον τρόπο που έκανε delivery ναρκωτικών. Χαρακτηριστικά ο αστυνομικός αναφέρει το πώς λειτουργούσε η οργάνωση «Περί ώρα 18:05, βγήκε από την καβάντζα και με το αμάξι του μετέβη στην οδό Μαρμαρά. Εκεί περίμενε για 45 λεπτά όπου εμφανίστηκε ένα άγνωστο άτομο με ένα αυτοκίνητο. Αφού σταμάτησε ακριβώς δίπλα στο όχημα του dealer,χωρίς να κατέβουν από τα οχήματα τους, ο οδηγός του ασημί οχήματος έδωσε κάτι το οποίο κρατούσε σφιχτά στα χέρια του στον dealer και αυτός του έδωσε μια σακούλα και άμεσα αποχώρησαν χωρίς να μιλήσουν. Η συναλλαγή αυτή διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ο dealer πριν πλησιάσει το σημείο της συνάντησης κοιτούσε συνεχώς πίσω από το όχημα του γυρνώντας το κεφάλι του πιθανόν για να δει αν υπάρχει κάποιο όχημα που τον ακολουθεί. Στις 11 Απριλίου και ενώ αναζητούσαμε τον ίδιο διακινητή στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα πέριξ της πλατείας Πλαστήρα, μιας και στις ήδη γνωστές διευθύνσεις του δεν τον είχαμε εντοπίσει, τον εντοπίσαμε να κινείται με το όχημα του και σε αυτό να είναι συνοδηγός ο Χάρης στην οδό Βρυούλων, περίπου 50 μέτρα από το σπίτι που όπως εξακριβώσαμε η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως καβάντζα ναρκωτικών».

glykas-dikigoros-5
Ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας
Κλείσιμο

Μέσα από τις 11 σελίδες της κατάθεσης του συγκεκριμένου αστυνομικού, ξεδιπλώνονται δεκάδες περιστατικά παρακολούθησης. Από το πώς το καρτέλ έπαιρνε τα ναρκωτικά από τις καβάντζες και με νοικιασμένα οχήματα έκανε delivery στην πελατεία των βορείων προαστίων. Ουσιαστικά το κύκλωμα μιλούσε μέσω εφαρμογών με τους πελάτες και πήγαινε μόνο σε στοχευμένα ραντεβού. Καβάντζες-αποθήκες ναρκωτικών είχαν στη Νέα Ερυθραία, στου Παπάγου, στο κέντρο της Αθήνας, στη Φιλοθέη και στον Χολαργό. Αρχηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία είναι ο 38χρονος «Χάρης» και γύρω του άλλα τέσσερα άτομα που ο καθένας τους είχε συγκεκριμένο ρόλο.

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σύνδεσης με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών ! Η δε περιγραφόμενη κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών δραστηριότητα του είναι 6 μήνες πριν από την επιχείρηση των αστυνομικών αρχών και δεν έχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον καθότι πρόκειται για κοινωνικές συναναστροφές του και όχι για παράνομες πράξεις» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων κ. Ιωάννης Γλύκας.

Τι κατασχέθηκαν

  • Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -4.959- γραμμαρίων.
  • Κατεργασμένη κάνναβη βάρους -2.877,6- γραμμαρίων.
  • Κοκαΐνη βάρους -279,3- γραμμαρίων.
  • MDMA βάρους -186,1- γραμμαρίων.
  • Χασισέλαιο βάρους -175- γραμμαρίων.
  • Παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους -85- γραμμαρίων.
  • Λάδι εμποτισμένο με κάνναβη βάρους -44- γραμμαρίων. 
  •  LSD σε υγρή μορφή, βάρους -323- γραμμαρίων.
  • Είκοσι τέσσερα (24) δισκία αμφεταμίνης .
  • -5- ναρκωτικά δισκία
  • -5- δισκία XTC .
  • Το χρηματικό ποσό των -20.020- ευρώ.
  • Το χρηματικό ποσό των -380- λιρών Αγγλίας.
  • Εκατό (100) φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Μοτοσικλέτα.
  • -12- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • -5- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Εκκενωτής αέρα.
  • Πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από κορωνοϊό - Τι δείχνουν τα ποσοστά

Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία - «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο

Αναδρομικά: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης