Χαλκιδική: Πυρκαγιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία από κεραυνούς - Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φούρκα (βίντεο)

Χαλκιδική: Πυρκαγιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία από κεραυνούς - Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φούρκα (βίντεο)

Σε πέντε διαφορετικές εστίες επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα - Ελεγχόμενη η φωτιά στη Φούρκα, σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας - Στο σημείο και  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

fire-0
Πυρκαγιές  ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα στη Φούρκα και στην Άφυτο, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, με στόχο να θέσει άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Η έκταση στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά είναι δασική, ωστόσο, βρίσκεται αρκετά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σε δύο σημεία, σε δασική έκταση κοντά στον Παρθενώνα και σε έκταση κοντά στο Ξενοδοχείο Porto Carras.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι πυρκαγιές οφείλονται σε πτώσεις κεραυνών.  Στα μέτωπα  επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η τεράστια και πολύ γρήγορη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, εθελοντών, κατοίκων της περιοχής και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του δήμου, έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο ενώ φαινόταν ότι το μέτωπο άρχισε να παίρνει διαστάσεις.

Υπάρχουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις αλλά όπως σημείωσαν στελέχη της Πυροσβεστικής στο GRtimes.gr, μέχρι το πρωί θα έχουν καταφέρει να σβήσουν και την πιο μικρή εστία.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φούρκα


Νωρίτερα η  δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε πως η κατάσταση με τη φωτιά στη Φούρκα  ήταν ελεγχόμενη.

Η δήμαρχος τόνισε στο Grtimes.gr ότι χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας, η φωτιά δεν φαίνεται να έχει ξεφύγει, ενώ σημείωσε ότι οι άνεμοι δεν πνέουν δυνατοί στο σημείο.

Η δήμαρχος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, βρίσκονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Πυροσβέστες, τονίζουν στο GRtimes.gr, ότι αν δεν είχε βρέξει, αυτή τη στιγμή η φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι το κέντρο του οικισμού.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Την επιχείρηση κατάσβεσης στη διάρκεια της φωτιάς στη Φούρκα Χαλκιδικής, είδε από κοντά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς που βρέθηκε στο σημείο.

Κλείσιμο
Δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά


Νωρίτερα με ανάρτηση του στο twitter, σημείωσε μεταξύ άλλων πως με την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών, πολιτικής προστασίας και εθελοντών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

«Δύσκολη βραδιά σήμερα στη μικρή πατρίδα, τη Φούρκα Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Με την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών, πολιτικής προστασίας και εθελοντών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Σεβασμός κι ευγνωμοσύνη σε όσους/όσες παλεύουν με τις φλόγες και σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Σχοινάς, αναρτώντας και μια φωτογραφία.



Δείτε βίντεο αναγνώστη του thestival από το σημείο:

Thestival.gr Φωτιά Φούρκα Χαλκιδικής

Thestival.gr Φωτιά στη Φούρκα Χαλκιδικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης