Αυτή την Κυριακή Το συναρπαστικό μπεστ σέλερ του Jonathan Kellerman «Ψυχοθεραπεία» είναι στο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή Το συναρπαστικό μπεστ σέλερ του Jonathan Kellerman «Ψυχοθεραπεία» είναι στο ΘΕΜΑ.

Για την εξιχνίαση μιας άγριας δολοφονίας, οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου ψάχνουν απαντήσεις στα κίνητρα του δράστη. Και παρασύρονται στο σκοτεινό λαβύρινθο του εγκληματικού νου, όπου ανακαλύπτουν στοιχεία πιο τρομακτικά και από τον ίδιο το φόνο.

vivlio_2507_art
Δημιουργώντας μεθοδικά και με το μοναδικό του χάρισμα να πλέκει έναν μεγαλοφυή αφηγηματικό ιστό, ο Jonathan Kellerman καλεί τον αναγνώστη της «Ψυχοθεραπείας» να τον ακολουθήσει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

Thema210725 Psychotherapeia 28sec


Πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ο ψυχολόγος Άλεξ Ντέλαγουερ και ο στενός φίλος του, υπαστυνόμος Μάιλο Στέρτζις. Κάποιο βράδυ οι δυο τους δειπνούν σε εστιατόριο του Λος Άντζελες και, ενώ συνομιλούν σε κλίμα ευφορίας, ακούγονται σειρήνες περιπολικών. Μερικά λεπτά αργότερα ο Στέρτζις, πάντα συνοδευόμενος από τον Ντέλαγουερ, βρίσκεται στον τόπο ενός ιδιαίτερα άγριου εγκλήματος. Αντικρύζοντας την κατάσταση στην οποίαν ανακαλύφθηκαν τα θύματα, μια γυναίκα και ένας άντρας, ο Στέρτζις λέει στον Ντέλαγουερ, ότι «μάλλον εσύ είσαι πιο ειδικός από εμένα για να καταλάβουμε όλοι τι έχει γίνει εδώ». Το έμπειρο μάτι του αστυνομικού δεν έκανε λάθος, καθώς όταν η αστυνομία θα αρχίσει να διερευνά την ταυτότητα του δολοφονημένου ζεύγους, θα φτάσει σε μια ψυχοθεραπεύτρια, η οποία ξέρει πάρα πολλά -αλλά αρνείται να μιλήσει. Η δρ. Μαίρη Λου Κόππελ επικαλείται το ιατρικό απόρρητο και δεν υποκύπτει σε κανένα μέσον πίεσης, παραμένει όμως το πρόσωπο-κλειδί για τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι που συμβαίνει ένας επόμενος φόνος, ο οποίος δείχνει ότι, για άλλη μία φορά, το «έγκλημα πάθους» ήταν σκηνοθετημένο. Πίσω από τα φαινόμενα, υπήρχε ένα, οργανωμένο στην εντέλεια, παρανοϊκό σχέδιο.

Κλείσιμο
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Ψυχοθεραπεία» του Jonathan Kellerman.


Ποιoς είναι ο Jonathan Kellerman

KELERMAN-PHOTO
O Jonathan Kellerman είναι διακεκριμένος συγγραφέας παγκόσμιων μπεστ σέλερ και δεξιοτέχνης του ψυχολογικού θρίλερ. Έχοντας προσφέρει στο παγκόσμιο κοινό πάνω από 40 μυθιστορήματα, τα οποία έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 24 γλώσσες, ο Kellerman δικαίως θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς. Επίσης, το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ψυχολόγος και μάλιστα με πλούσια κλινική εμπειρία και επιστημονικό έργο, αποτελεί ένα πολύ σπάνιο και ξεχωριστό προσόν. Επί της ουσίας, το στέρεο ψυχολογικό υπόβαθρό του είναι ένα ακαταμάχητο ατού στο συγγραφικό του έργο. Ο κεντρικός ήρωας πολλών από τα μυθιστορήματά του είναι ένας ψυχολόγος, ο Άλεξ Ντέλαγουερ, κάτι σαν alter ego του ίδιου του Kellerman.

Στην πραγματική ζωή ο Jonathan Kellerman σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και ειδικεύτηκε στις παιδικές διαταραχές. Μάλιστα, το πρώτο σύγγραμμά του ήταν αμιγώς επιστημονικό και αφορούσε στις ψυχολογικές παρενέργειες του παιδικού καρκίνου. Εκτός από μυθιστορήματα, ο Kellerman έχει γράψει παιδικά βιβλία, αλλά και μη μυθοπλαστικά δοκίμια.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Goldwyn, Edgar, Anthony, The American Psychological Association Lifetime Achievement Award, έχει προταθεί για το βραβείο Shamus και είναι αναγνωρισμένος ως μαιτρ του είδους, ενώ ανήκει στους πλέον ευπώλητους συγγραφείς των New York Times.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης