Αναστασιάδης: Επαγρυπνούμε και θα αντιδράσουμε για την Αμμόχωστο

Αναστασιάδης: Επαγρυπνούμε και θα αντιδράσουμε για την Αμμόχωστο

«Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα είναι τα όσα δια της παρουσίας του ο Ταγίπ Ερντογάν θα εξαγγείλει»

anastasiadis_1
Πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης διπλωματίας και θα είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αναλόγως, ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της Αμμοχώστου, ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Απευθυνόμενος στους Αμμοχωστοανούς ζήτησε «να κάνουν υπομονή. Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα είναι τα όσα δια της παρουσίας του ο Ταγίπ Ερντογάν θα εξαγγείλει».

Ερωτηθείς γιατί να αντιδράσει τώρα η διεθνής κοινότητα, εφόσον δεν εντάθηκαν οι πιέσεις προς την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πριν από το οποίο γινόταν λόγος ακόμα και για βέτο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η θετική ατζέντα δεν εγκρίθηκε γιατί μεταξύ των πρώτων που είπαν ‘δεν θα εγκριθεί’ ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία δια στόματος του Προέδρου».

«Εάν δείτε τα Συμπεράσματα της 24ης και 25ης (Ιουνίου) όπου επένδυε ο κ. Ερντογάν να πάρει θετική ατζέντα, δεν την πήρε», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Παρέπεμψε σε δηλώσεις του Προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ και του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέροντας ότι όλοι μα όλοι προειδοποιούν την Τουρκία, πέραν, όπως είπε, των ηγετών των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Συνεπώς, πράττουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης διπλωματίας και θα είμαστε έτοιμοι, ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθεί κατά την εδώ παρουσία του, να αντιδράσουμε», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του διότι κατά τη χθεσινή σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου υπήρξε, όπως ανέφερε, ένας δημιουργικός διάλογος, μια παραγωγική παρουσία όλων, μια παραγωγική συμμετοχή και μια από κοινού αποφασιστική αντιμετώπιση των όσων ενδεχόμενα καταγραφούν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάνω από 15.000 κενές θέσεις σε πανεπιστήμια λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Σεπόλια: Πώς κατέληξε στο Χαμόγελο του Παιδιού η 4χρονη μετά την «απόπειρα πνιγμού από τη μητέρα της»

Σαρώνει ο κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 38% κάθε τρεις μέρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης