Πτολεμαΐδα: Γερή μπάζα για ανήλικους διαρρήκτες δύο σπιτιών

Πτολεμαΐδα: Γερή μπάζα για ανήλικους διαρρήκτες δύο σπιτιών

Η λεία τους ξεπερνά τα 12.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά - Τέσσερις συλλήψεις διαρρηκτών στα Τρίκαλα

xrisafika
Δύο σπίτια διέρρηξαν μέσα σε λίγη ώρα δυο ανήλικοι Έλληνες στην Πτολεμαΐδα, οι οποίοι άρπαξαν από το εσωτερικό τους χρυσαφικά και διάφορα άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας 8.500 ευρώ, καθώς και μετρητά ύψους 3.800 ευρώ.

Οι δυο διαρρήξεις είχαν γίνει στις 17 Μαΐου και εξιχνιάστηκαν ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας, που είχαν αναλάβει την έρευνα. Οι ανήλικοι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι γονείς τους, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με λίρες και τιμαλφή

Τέσσερις Έλληνες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια ως δράστες τριών διαρρήξεων που είχαν γίνει από τις 6 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαΐου σε ένα θερμοκήπιο, μια επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων και ένα φανοποιείο περιμετρικά της πόλης των Τρικάλων και στην ευρύτερη περιοχή. Στη μια περίπτωση, είχαν «σηκώσει» ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, λίρες και κοσμήματα, ενώ στις άλλες άρπαξαν διάφορα εργαλεία και έναν καταλύτη αυτοκινήτου.

Επιπλέον, έκλεψαν ένα γεωργικό σκαπτικό μηχάνημα και μία μπαταρία από ένα αγρόκτημα. Στο σπίτι, το Ι.Χ. φορτηγό και στην κατοχή του ενός δράστη, βρέθηκε πλήθος εργαλείων και άλλων αντικειμένων που κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευσή τους. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές από κοινού και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Ειδήσεις σήμερα 

Φρίκη στον Καναδά: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 215 παιδιά σε παλιό σχολείο στη Βρετανική Κολομβία -Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Ανάρπαστα τα ραντεβού – Σπάσαμε το φράγμα των δύο εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου συνοδεία δεκάδων τουρκικών ΜΜΕ - «Ανεπιθύμητος» από τους Πομάκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης