Βόρεια Ελλάδα: Ανήλικοι και γυναίκα «άνοιγαν» σπίτια με λεία κοσμήματα αξίας σχεδόν 27.500 ευρώ

Βόρεια Ελλάδα: Ανήλικοι και γυναίκα «άνοιγαν» σπίτια με λεία κοσμήματα αξίας σχεδόν 27.500 ευρώ

Σε λιγότερο από ένα μήνα διέρρηξαν δέκα διαμερίσματα

1Katerini-anilikoi-diarrixeis2
Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης που εξιχνίασαν σειρά διαρρήξεων σε διαμερίσματα διαφόρων πόλεων της βόρειας Ελλάδας μπορούσαν να πιστέψουν ότι πίσω από αυτές κρυβόταν ένα «δίδυμο» ανήλικων Ελλήνων, με την βοήθεια μιας ενήλικης συνεργού τους που τους είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητό της για να μετακινούνται!

Οι αστυνομικοί από την Κατερίνη εντόπισαν τους δύο ανήλικους να κινούνται το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με το όχημα της γυναίκας, η οποία είχε ήδη συλληφθεί σε περιοχή της Πιερίας. Τους σταμάτησαν, έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο και βρήκαν στον χώρο αποσκευών μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο εσωτερικό της οποίας ήταν κρυμμένα κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ που είχαν κλαπεί νωρίτερα από ένα διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τα δυο παιδιά και να ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα, από την οποία αποκαλύφθηκε ότι με τη συνδρομή της γυναίκας διέπραξαν από τις 10 Μαΐου δέκα διαρρήξεις διαμερισμάτων! Συγκεκριμένα, είχαν κάνει τρεις διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε διαμερίσματα περιοχών της Κοζάνης, τρεις διαρρήξεις και μια απόπειρα σε διαμερίσματα στην Καβάλα και μια διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Κατερίνη και είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ!

Katerini-anilikoi-diarrixeis


Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των ανήλικων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα και κινητά, ένα περίστροφο κρότου – αερίου, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένας φορητός πομποδέκτης, μικροποσότητα κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, καθώς και μία μοτοσικλέτα με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας. Οι ανήλικοι δράστες και η συνεργός τους, της οποίας το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδήσεις σήμερα 

Τραγωδία στα Χανιά: Ψάχνουν το κινητό και τη ζακέτα της Ιωάννας

«Ελευθερία» με πρόσβαση στον εμβολιασμό για όλο τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας - Αναλυτικά οι ηλικίες και τα εμβόλια

Δολοφονία Σολωμού: Πώς χάθηκε μια ζωή «με ένα νεύμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης