Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 4 άτομα

astynomia_peripoliko
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κοκαΐνης και ινδικής κάναβης ,στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Σουλίου, Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 4 άτομα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν 3 άνδρες και μία γυναίκα, για αυτόφωρα αδικήματα που διαπιστώθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, δραστηριοποιούνταν κατά την τελευταία διετία στη διακίνηση κυρίως κοκαΐνης, αλλά και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, ο αρχηγός προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από περιοχή της Αττικής, τα οποία μετέφερε είτε ο ίδιος με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, είτε από κοινού με άλλο μέλος της οργάνωσης χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν στο σπίτι του. Ακολούθως, φρόντιζε ο ίδιος για την περαιτέρω διακίνησή τους και την είσπραξη των χρημάτων από τις αγοραπωλησίες, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του ανέθετε την αγοραπωλησία των ναρκωτικών στα υπόλοιπα μέλη.

Κλείσιμο
Προσδιορίζεται ότι, κατά το τελευταίο τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 66 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής τους αποκόμισαν κέρδη.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* -12- φιξάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων,

* κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 649,6-γραμμαρίων,

* 9 δενδρύλλια κάνναβης,

* 348 σπόροι κάνναβης,

* 165 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

* χρηματικό ποσό 9.200 ευρώ,

* Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

* ναρκωτικό χάπι,

* 3 κυνηγετικά όπλα,

* 2 γκλοπ, τσεκούρι, μαχαίρι και

* 11 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπουρλά: Η Pfizer θα βγάλει άμεσα νέο εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση δύο γυναίκες, εξιτήριο για τον 35χρονο - Ερευνάται η εμπλοκή του AstraZeneca

Τροχαίο στο Κορωπί: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης