Νύχτα-κόλαση: Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ «χτυπούν» Τελ Αβίβ και κεντρικό Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Νύχτα-κόλαση: Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ «χτυπούν» Τελ Αβίβ και κεντρικό Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Ρίξαμε 130 πυραύλους» ανακοίνωσε η Χαμάς - Πύραυλος έπληξε λεωφορείο στην πόλη Χολόν, αφήνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στην πόλη Λοντ - Μια νεκρή σε προάστιο του Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από τα χτυπήματα - Έκλεισε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν - Χτυπήθηκε αγωγός μεταφοράς καυσίμων στην Ασκελόν - Ηχούν οι σειρήνες σε όλη την επικράτεια

tel_aviv
Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, αφού προηγουμένως είχαν ηχήσει σειρήνες, που προειδοποιούσαν για εισερχόμενους πυράλους από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μάρτυρες στο Reuters.

Τα «χτυπήματα» που σημειώθηκαν στο ισραηλινό έδαφος, ακολούθησαν τη δέσμευση των μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, να «απαντήσουν» σε μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα το απόγευμα.

Το Τελ Αβίβ δεν είναι η μοναδική πόλη που έχει ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Άραβες, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Λοντ, η κατάσταση εκεί έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τα σπίτια τους και να διαφεύγουν σε πιο ασφαλή σημεία και σε καταφύγια.



Δείτε βίντεο από αντιαεροπορικά στο Τελ Αβίβ: 

Κλείσιμο
Νύχτα-κόλαση στο Τελ Αβίβ (5)



Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης με τα σημεία που ήχησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ στα πρώτα 30 λεπτά των επιθέσεων: 




Σύμφωνα με βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, φαίνεται πως πύραυλοι έχουν πλήξει σημεία στο Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πλήγματα δέχτηκε το προάστιο Ρισόν Λεζιόν, όπου εντοπίστηκε μια γυναίκα, η οποία είχε χάσει τη ζωή της. 

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ (τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού), ενώ οι εισερχόμενες πτήσεις ανακατευθύνονται στην Κύπρο.





Πύραυλος έπεσε στην πόλη Χολόν - Αναφορές για τραυματίες

Πύραυλος από τη Χαμάς «χτύπησε» ένα λεωφορείο στην πόλη Χόλον, νότια του Τελ Αβίβ, τραυματίζοντας «έναν αριθμό ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.



Νεότερες αναφορές, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες (κι ένα κορίτσι πέντε ετών ανάμεσά τους), ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ανέφερε πως ένας πύραυλος έπληξε και κτίριο στη Χολόν. Άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο προάστιο Γκιβαταγίμ του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τη Haaretz.



Πύραυλοι έπεσαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Σντερότ, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια. 


Χτυπήθηκε αγωγός μεταφοράς καυσίμων


Ένας αγωγός μεταφοράς καυσίμων που συνδέει τις πόλεις Εϊλάτ και Ασκελόν χτυπήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV.

Ένας αξιωματούχος του ενεργειακού τομέα επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει χτυπηθεί ο αγωγός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι διακρίνονται φλόγες να υψώνονται από κάτι που μοιάζει με μεγάλη δεξαμενή καυσίμων κοντά στην Ασκελόν, στα νότια του Τελ Αβίβ.





Χαμάς: Ρίξαμε 130 πυραύλους

Από την πλευρά τους, οι Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση 130 πυραύλων στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ.

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας και ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του, με 130 πυραύλους, ως απάντηση στον εχθρό», ανέφερε η Χαμάς σε σχετικό τηλεγράφημα.

Ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στο κεντρικό Ισραήλ δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις επιθέσεις στο Τελ Αβίβ 

Χολόν-Ισραήλ



Νύχτα-κόλαση στο Τελ Αβίβ


Νύχτα-κόλαση στο Τελ Αβίβ (2)


Νύχτα-κόλαση στο Τελ Αβίβ (3)


Νύχτα-κόλαση στο Τελ Αβίβ (4)



24160405
24160367
24160376
24160378
24159039
24159700


Ειδήσεις σήμερα:

Θεοχάρης: Στην επόμενη αναθεώρηση των Βρετανών η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα»

Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά τις 15 Μαΐου εκτιμάται το άνοιγμα του Taxisnet - Οι ευνοϊκές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης