Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό βιβλίο του John Grisham «Η Ιστορία ενός Αθώου» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό βιβλίο του John Grisham «Η Ιστορία ενός Αθώου» είναι στο ΘΕΜΑ

Η αληθινή ιστορία ενός εντελώς αθώου ανθρώπου που τιμωρήθηκε βάναυσα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Ένα μπεστ σέλερ βγαλμένο μέσα από τις πραγματικές... αδικίες της δικαιοσύνης

XRWMA__45_
Ο John Grisham είναι διάσημος ως συγγραφέας αστυνομικών και δικαστικών θρίλερ και χάρη σε αυτά έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Παρόλ' αυτά, η απαράμιλλη δεξιοτεχνία και το συγγραφικό του χάρισμα, επιβεβαιώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο ακόμη και όταν καταπιάνεται με τη διήγηση μιας καθ' όλα αληθινής υπόθεσης. Το βιβλίο «Η ιστορία ενός αθώου» αφορά στον Ρον Γουίλιαμσον, έναν επαγγελματία αθλητή του μπέιζμπολ, ο οποίος όμως καταστρέφεται και ξεπέφτει, λόγω τραυματισμών και καταχρήσεων. Καταλήγει στο περιθώριο της γενέτειράς του, άνεργος και άπορος, περιφερόμενος στα μπαρ της πόλης Άντα της Οκλαχόμα. Το 1982 εντοπίζεται το πτώμα μιας νεαρής σερβιτόρας, της Ντέμπρα Σου Κάρτερ. Πριν από το θάνατό της, η άτυχη κοπέλα είχε υποστεί βιασμό.
Η Ιστορία ενός Αθώου

Με συνοπτικές και εξαιρετικά αμφιλεγόμενες διαδικασίες, στη βάση αδύναμων καταθέσεων από μη αυτόπτες μάρτυρες και μια σειρά από ανύπαρκτα τεκμήρια, το διπλό έγκλημα χρεώνεται στον Ρον και σε έναν φίλο του. Ο John Grisham αναλαμβάνει να αποδώσει, με τον δικό του συναρπαστικό τρόπο, την περιπέτεια του Ρον Γουίλιαμσον πριν και μετά το δικαστήριο, καθώς και σαν θανατοποινίτη εν αναμονή της εκτέλεσής του. «Η ιστορία ενός αθώου» υπενθυμίζει ότι οι χειρότεροι εφιάλτες, όπως αυτός που έτυχε στον Ρον Γουίλιαμσον, μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν πραγματικότητα.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο μπεστ σέλερ «Η ιστορία ενός αθώου» του John Grisham.


Ποιος είναι ο John Grisham
Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης