Η Κύπρος είπε το τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Χάσικο

Η Κύπρος είπε το τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Χάσικο

«Μία προσωπικότητα που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια»

kideia-kypros-13
Τελέστηκε σήμερα στην Λευκωσία δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην υπουργού Eσωτερικών και Άμυνας Σωκράτη Χάσικου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη στη Γερμανία όπου είχε μεταβεί για θεραπεία καρκίνου στους πνεύμονες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σήμερα, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια της Κύπρου. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, εντός του ναού επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε μέλη της οικογένειας του Σωκράτη Χάσικου, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου.
kideia-kypros-12

Πολλοί φίλοι και πολιτικοί από όλα τα κόμματα βρέθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές όταν το φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία όδευε προς την τελευταία κατοικία του πρώην υπουργού.

Κλείσιμο
Στον επικήδειο λόγο του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φανερά συγκινημένος είπε πως αυτή την ώρα θέλει να εκφράσει αυτό που δικαιωματικά αξίζει στον Σωκράτη Χάσικο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσε, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που τον προίκισε ο Θεός.
kideia-kypros-1
Μιας προσωπικότητας, είπε, «που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου».

Ειδήσεις σήμερα:

Στάνισλαβ Τριφόνοφ: Ο τηλεαστέρας που μπαίνει στη Βουλή και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πάνω από 17.800 οι μολύνσεις - Υπέκυψαν 104 ασθενείς σε μία μέρα

Με «πιλότο» τα λύκεια το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης