Βανδαλισμός σε σχολικό κτίριο στο Ηράκλειο

Βανδαλισμός σε σχολικό κτίριο στο Ηράκλειο

Οι άγνωστοι εισβολείς είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας μπουκάλια, ρίχνοντας δεκάδες βιβλία στο δάπεδο και γεμίζοντας τις αίθουσες με σκουπίδια

Hrakleio-sxoleio-zimies
Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι βάνδαλοι, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα διέρρηξαν το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού Καλέσια του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους.

Μια γυναίκα μέλος της διαδικτυακής ομάδας Καλεσσανές Ρίζες, η οποία μπήκε στο κτίριο του σχολείου, έμεινε εμβρόντητη καθώς διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί και οι άγνωστοι εισβολείς είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας μπουκάλια, ρίχνοντας δεκάδες βιβλία στο δάπεδο και γεμίζοντας τις αίθουσες με σκουπίδια.

Η ανάρτησή της στο facebook κινητοποίησε τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία. Η έρευνα για την διάρρηξη, που δεν ήταν η πρώτη στο συγκεκριμένο κτίριο, βρίσκεται σε εξέλιξη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ εξετάζεται αν από το πρώην σχολείο έχουν κλαπεί αντικείμενα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτω των 50 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές

Λιανεμπόριο: Ανοίγει με προσφορές - Τι θα κάνουν IKEA, Jumbo και τα άλλα μεγάλα καταστήματα

«Όπλο» για την επιστροφή στην κανονικότητα τα self test - Από Τετάρτη στα φαρμακεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης