Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών

prosfyges_9_5_708
Από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου είχαν καταγραφεί συνολικά έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Πρόκειται για νέα ανακοίνωση αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς το πρωί της Παρασκευής είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεo ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται μία τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού στα ανοιχτά της Λέσβου.

Όπως σημειώνει, και στις έξι αυτές περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.

Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει πως «λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».


Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στην Ερέτρια: «Ο πατέρας μου έπαιρνε πτυχίο, θα σταματούσε να ανεβαίνει στις κολώνες...» 

Τραγωδία στον Βύρωνα: Βρέθηκε νεκρή 50χρονη από φωτιά σε διαμέρισμα 

Μπρουκ Σιλντς: Η δύσκολη αποκατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης