Γιώργος Νταλάρας για τη βία στη Νέα Σμύρνη: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες;»

Γιώργος Νταλάρας για τη βία στη Νέα Σμύρνη: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες;»

Το μήνυμα του ερμηνευτή με αφορμή την βίαιη επίθεση αστυνομικών σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Dalaras_portraito
Μέσα από ένα βαθιά ανθρώπινο, ψύχραιμο αλλά και πλημμυρισμένο από έντονα συναισθήματα κείμενο σχολίασε ο Γιώργος Νταλάρας τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, χθες το μεσημέρι, στην κεντρική pλατεία της Νέας Σμύρνης. Διαχρονικά ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα και με λόγο καθαρό και απαλλαγμένο από κομματικά κλισέ, ο ερμηνευτής εκφράζει την θλίψη του για τις πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν με τις επιθέσεις αστυνομικών σε πολίτες, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν τέτοιου είδους περιστατικά εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

«Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στην Νέα Σμύρνη; Απόγευμα στην πλατεία με οικογένειες και μικρά παιδιά;» διερωράται ρητορικά στην έναρξη του κειμένου του που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χωρίς λόγο» και προσθέτει: «Απαράδεκτες εικόνες που θυμίζουν μαύρες εποχές. Θλίψη και απογοήτευση. Ποιος είναι άραγε ο τόσο σοβαρός λόγος που μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις;».

Συσχετίζει, παράλληλα τις εικόνες του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων με τα πρόσφατα σοκαριστικά περιστατικά αστυνομικής βίας, στην Αμερική, εναντίον Αφρο – αμερικανών πολιτών: «ΠΟΝΑΩ!». Εικόνα που παραπέμπει στο «I can’t breathe» της Αμερικής» σχολιάζει.

Ολοκληρώνει δε την δημόσια παρέμβασή του στέλνοντας ένα μήνυμα τόσο στην πολιτική εξουσία όσο και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η αστυνομία επιβάλλεται εκτός από την Ε.Δ.Ε., να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι δεν μπορεί να κατεβάζει στο δρόμο καταστολείς με ψυχικά προβλήματα, γιατί οι εικόνες αυτό δείχνουν. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πληγωμένη, οι γειτονιές είναι ρημαγμένες και τέτοιες πρακτικές δυναμιτίζουν το μέλλον της χώρας. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι κυβερνώντες».

Η ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα

Χωρίς λόγο Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στην Νέα Σμύρνη; Απόγευμα στην πλατεία με οικογένειες...

Posted by Γιώργος Νταλάρας on Sunday, March 7, 2021



Ειδήσεις σήμερα 

«Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών 

Έλλη Διβάνη: Η ζωή που δεν έζησε και το ξαφνικό τέλος 

Θράψαλο «γίγας» ξεβράστηκε στην παραλία Οτζιάς της Κέας 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης