Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά

Ταυτοποιήθηκαν 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης

peripoliko_3
Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τη σύλληψη τριών ανδρών και μίας γυναίκας, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα, ενώ για τους τρεις άνδρες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα σε ακόμα δύο αλλοδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εν λόγω ομάδα προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες συσκεύαζε και τις τοποθετούσε-απέκρυπτε, κυρίως σε υπαίθρια σημεία, προκειμένου στη συνέχεια να τις διαθέσει σε αγοραστές στην περιοχή του Ηρακλείου.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, απόκρυψη, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά, ηγετικό ρόλο είχε ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες αφού ζύγιζε και συσκεύαζε τις απέκρυπτε σε υπαίθρια σημεία της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας τις παραλάμβαναν και τις διακινούσαν σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον, ημεδαπή είχε βοηθητικό ρόλο στην ομάδα παρέχοντας την αναγκαία συνδρομή για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Συνολικά, ταυτοποιήθηκαν 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και σχηματίστηκε δικογραφία σε 66 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Κλείσιμο
Η επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 4 Μαρτίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας την ώρα που προμήθευαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύο αγοραστές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους που χρησιμοποιούν οι δράστες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65,7 γρ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, επτά κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, φυσίγγιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκάρει η νέα μήνυση κατά Λιγνάδη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν λιπόθυμος και με απείλησε»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Ραντεβού με την εφορία για όσους εισέπραξαν αναδρομικά στις συντάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης