Πανδημία-Ουκρανία: Στο «κόκκινο» η χώρα, δεν αποκλείεται νέο εθνικό lockdown

Πανδημία-Ουκρανία: Στο «κόκκινο» η χώρα, δεν αποκλείεται νέο εθνικό lockdown

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.000 μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά φέτος-Σχεδον 10.000 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

ukraine_covid_mask
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Ντενίς Σμιγκάλ, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η χώρα του πλήττεται πλέον από το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Καθημερινά βλέπουμε αύξηση του αριθμού των ασθενών, δυστυχώς», είπε και πρόσθεσε «το τρίτο κύμα έχει αρχίσει στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί νέο εθνικό lockdown αν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας γίνουν «κόκκινες», αναφερόμενος στον χρωματικό κωδικό που σηματοδοτεί έξαρση της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης έκανε την προειδοποίηση μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 10.000 μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά φέτος.

Οι μολύνσεις καταγράφουν έξαρση την ώρα που οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που ξεκίνησε την 24η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ως προχθές Τετάρτη είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους 9.568 πολίτες.

Κλείσιμο
Η Ουκρανία των περίπου 44 εκατομμυρίων πολιτών είχε καταγράψει μέχρι χθες 26.591 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.374.762 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.



Ειδήσεις σήμερα

Ο Σακίλ Ο'Νιλ συμμετείχε σε αγώνα πάλης και αποχώρησε με ασθενοφόρο-Δείτε βίντεο

Αφρική: Τουλάχιστον 20 μετανάστες πνίγηκαν όταν διακινητές τους πέταξαν στη θάλασσα

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε δώρο δυο κουτάβια-Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ