Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο ανορθόδοξου πολέμου με τα σκάφη «Αίολος» και «Αστραπή»

Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο ανορθόδοξου πολέμου με τα σκάφη «Αίολος» και «Αστραπή»

Την άσκηση της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στον Σαρωνικό παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

5236669
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε, σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τακτικά αντικείμενα των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου - ταχείας μεταφοράς MARK V «Αίολος» και «Αστραπή» της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Όπως ανακοινώθηκε, παρόντες στην δραστηριότητα ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και ο διοικητής της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πλοίαρχος Ιωάννης Παπαβλάχος.

Εκτέλεση Τακτικών Αντικειμένωναπό Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου - Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ)

5236666

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της διοίκησης ειδικού πολέμου και της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων.


Κλείσιμο
5236665


Τα σκάφη «Αίολος» και «Αστραπή» διετέθησαν δωρεάν από το ναυτικό των ΗΠΑ ως υλικό Excess Defence Articles. Έφτασαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 6 Απριλίου 2020 και βρίσκονται στο στάδιο της επιχειρησιακής ένταξης τους στη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών. Το τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε τον έλεγχο και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής για την ενεργοποίησή των MARK V.

5236669


Η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών από τη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναβάθμισης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων (χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών).

5236667


Με τον τρόπο αυτό, η υπό συγκρότηση διοίκηση ειδικού πολέμου επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.


5236668
5236663
5236664
05_feb_015_04
05_feb_017_04
05_feb_018_04
05_feb_019_04__1_
05_feb_020_04

Ειδήσεις σήμερα:

«Κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ το σαββατοκύριακο στην Αττική - Σκληρό «lockdown» σε Πάτρα-Χαλκίδα


Ορέστης Τζιόβας: «Με τον κ. Φιλιππίδη είχα πρόβλημα… τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία»

Μπάιντεν: Η Γερουσία άνοιξε τον δρόμο για την έγκριση του πακέτου $1,9 τρισ. κατά της Covid

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης