Τάκης Παναγιωτόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Πρέπει να γίνονται πιο συχνά τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς

Τάκης Παναγιωτόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Πρέπει να γίνονται πιο συχνά τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς

Ασφαλές το άνοιγμα των Γυμνασίων, τόνισε ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - «Η ανοσία της αγέλης, μπορεί να επιτευχθεί στο 60-70%»

test12
Προβλήματα στην πλατφόρμα των εκπαιδευτικών για τα τεστ κορωνοϊού επιβεβαιώνει μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε, «η πλατφόρμα έχει πολλά προβλήματα και στο εθελοντικό κομμάτι της. Πρέπει να οργανώνεται το πρόγραμμα να γίνονται τεστ πολύ συχνά μια φορά στις δύο εβδομάδες και όχι να αφήνεται έτσι». Υπογράμμισε, πως υπάρχει «ένα μέγα πρόβλημα εκεί πέρα, το δυναμικό που έχει πλατφόρμα δεν είναι επαρκές».

Σχολιάζοντας δε το άνοιγμα των Γυμνασίων, σημείωσε πως καμία λειτουργία που ανοίγει δεν έχει κίνδυνο, για αυτό και γίνονται σε λογικά πλαίσιο και με ελεγχόμενη κατάσταση. «Αναζητούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε μια λειτουργία που θα μας πνίξει και στη μη διασπορα του ιου, σε αυτό το πλαίσιο άνοιξαν τα Γυμνάσια σχολεία».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Παναγιωτόπουλος, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα στην προμήθεια και διάθεση των εμβολίων. Εξήγησε ότι το κλειδί για να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, είναι να παράγονται περισσότερα εμβόλια. Τις ανάγκες «πρέπει να τις συντονίζει η κοινωνία και όχι τα συμφέροντα των εταιριών», όπως είπε.

Για τον λόγο αυτόν, «πρεπει να μοιραστει η τεχνογνωσια. Η μοναδικότητα της πατέντας πρέπει να εκλείψει για ένα διάστημα», υπογράμμισε. Εξήγησε δε, ότι έχουν γίνει πολλές και πολύ σοβαρές προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση για να τις αφήνουμε και να τις απαξιώνουμε. «Το θέμα είναι παγκόσμιο αν δεν έχουμε γρήγορα εμβόλια, υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να βγούμε όλοι μαζί», τόνισε.

Η ανοσία της αγέλης, μπορεί να επιτευχθεί στο 60-70%. Σε αυτό το ποσοστό θα σημαίνει ότι μπορεί να περιοριστεί η επιδημία. Όσο αυξάνεται η ανοσία, έχουμε μείωση διασποράς, μείωση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας. «Μακάρι να γίνουν γρήγορα τα εμβόλια», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Σάλος με δικηγόρο στο Περού: Έκανε σεξ σε live streaming ακροαματικής διαδικασίας!

O «τέλειος» Φεβρουάριος: Τι κάνει τον μήνα που ξεκινά σήμερα να ξεχωρίζει;

«Πόλεμος των εμβολίων»: Επιπλέον 9 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca για να «καλμάρει» η ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης