Επιστρέφει στην Ελλάδα η μικρή Ραφαέλα

Επιστρέφει στην Ελλάδα η μικρή Ραφαέλα

Και οι υπόλοιποι Έλληνες που δεν μπόρεσαν να πετάξουν από την Ιταλία - Η 14χρονη πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και βρισκόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παλέρμο περιμένοντας σε λίστα για να γίνει η μεταμόσχευση

rafaela_2
Τον δρόμο της επιστροφής μετά από την ταλαιπωρία τους έχουν πάρει πλέον οι περίπου δέκα Έλληνες ταξιδιώτες οι οποίοι έρχονται από την Ιταλία, ανάμεσά τους και η οικογένεια της 14χρονης Ραφαέλας, η οποία πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και βρισκόταν τους τελευταίους 6 μήνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Παλέρμο περιμένοντας σε λίστα για να γίνει η μεταμόσχευση. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια Τσικνάκη ότι έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της η 14χρονη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου έως ότου ξεκινήσουν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία και μπορέσει να πάει πάλι στο Παλέρμο για τη μεταμόσχευση.

Τόσο, όμως η οικογένεια της μικρής Ραφαέλα, όσο και άλλοι Έλληνες ταξιδιώτες οι οποίοι θα επέστρεφαν τη Δευτέρα στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να πετάξουν με την Alitalia, με την οποία είχαν κλείσει τις θέσεις τους εξαιτίας λάθους της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας. Παρόλο που όλοι είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα και είχαν κάνει και το τεστ για τον κορωνοϊό όταν έφθασαν από διάφορες πόλεις της Ιταλίας στη Ρώμη εκεί τους ζήτησαν νέα έγγραφα και νέο τεστ για να ταξιδέψουν. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν για 48ωρες στη Ρώμη με κίνδυνο της ζωής της 14χρονης.


raf
Ο πατέρας της, Ιωσήφ Τσικνάκης, με τον επιχειρηματία Κώστα Μαστοράκη περιμένοντας να επιβιβαστούν


Μετά από το δημοσίευμα του protothema.gr την περασμένη Δευτέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, με την οικογένεια, όσο και της Ελληνίδας Προξένου στη Ρώμη κυρίας Κολοκυθά, με την οικογένεια της Ραφαέλα. Ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με την 14χρονη είχε και ο γιατρός κ. Βασίλης Δρακόπουλος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο οποίος εξειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις καθησυχάζοντας την Ραφαέλα και την οικογένειά της, που θα έμεναν για 48ώρες στη Ρώμη σε μια από τις «κόκκινες» περιοχές της Ιταλίας λόγω κορωνοϊού.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και όλους τους φορείς της χώρας που ενδιαφέρθηκαν μόλις ενημερώθηκαν για το πρόβλημά μας και επικοινώνησαν μαζί μας. Είμαστε όλοι καλά και επιστρέφουμε στην Ελλάδα» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 14χρονης κ. Ιωσήφ Τσικνάκης. Ένα από τα προβλήματά που δημιουργήθηκαν ωστόσο είναι ότι υπάλληλοι της Alitalia δεν πρόσεξαν με το laptop της 14χρονης με το οποίο παρακολουθεί τα μαθήματά της και το έσπασαν. Η οικογένειά όμως, όπως λέει δεν έχει αυτή τη στιγμή τα χρήματα και κάνει έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας μέσα από το protothema.gr να δοθεί ένα laptop στην μικρή Ραφαέλα για να μη χάσει τα μαθήματά της.

Η ιστορία της μικρής Ραφαέλας από την Κρήτη έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή. Η 14χρονη πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια σε ποσοστό 80% και βρισκόταν εδώ και μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παλέρμο της Ιταλίας έχοντας μπει σε λίστα αναμονής για την μεταμόσχευση με τον συμβατό δότη, που έχει βρεθεί και είναι η αδερφή της μητέρας της. Οι γονείς της μικρής Ραφαέλας έκαναν υπομονή έξι μήνες για να κάνουν την εγχείρηση μεταμόσχευσης μιας και στη χώρα μας δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις ανηλίκων.

Κλείσιμο
Έτσι πριν από περίπου 6 μήνες η οικογένεια Τσικνάκη έφυγε με προορισμό το Παλέρμο καθώς υπάρχει διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για αυτά τα περιστατικά. Οι γονείς της όλους αυτούς τους μήνες, παραμένουν φύλακες άγγελοι στο πλευρό της κόρης τους, έχοντας αφήσει την ίδια ώρα πίσω στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Γαλατά Αρκαλοχωρίου, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μαζί με την γιαγιά τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών – Αυξημένη κίνηση

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης