Εξιχνιάστηκε άγριο έγκλημα από το 2019: Πατέρας και γιος Ουκρανοί πλήρωσαν εγκληματίες να ληστέψουν συμπατριώτη τους

Εξιχνιάστηκε άγριο έγκλημα από το 2019: Πατέρας και γιος Ουκρανοί πλήρωσαν εγκληματίες να ληστέψουν συμπατριώτη τους

Πώς οργανώθηκε το σχέδιο και πώς αποκαλύφθηκε μετά την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής

police
Ένα από τα πλέον άγρια και συνάμα μεθοδικά εγκλήματα που έχουν οργανωθεί σε ελληνικό έδαφος εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Πατέρας και γιος από την Ουκρανία, ο πρώτος πρώην αστυνομικός και ο δεύτερος με θέση στο ευρύτερο δικαστικό πεδίο, πλήρωσαν το 2019 έναν Ρώσο μποξέρ και έναν Ουκρανό εγκληματία, προκειμένου να εκτελέσουν το σχέδιο ληστείας που είχαν οργανώσει, εναντίον συμπατριώτη τους συνταξιούχου επιχειρηματία. Η σύλληψη ενός εκ των ηθικών αυτουργών ξεδίπλωσε το κουβάρι, αποκαλύπτοντας τις συγκλονιστικές πτυχές του εγκλήματος.

Όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν ένας 71χρονος Ουκρανός επιχειρηματίας, πούλησε την εταιρεία του στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και με τα λεφτά που εισέπραξε, ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα.

Τότε, έγινε αντιληπτός από δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι αποφάσισαν να τον ληστέψουν. Όμως δεν ήθελαν να εμπλακούν οι ίδιοι. Οι ηθικοί αυτουργοί, πατέρας και γιος, ο πρώτος πρώην αστυνομικός και ο δεύτερος με θέση στον ευρύτερο δικαστικό τομέα, έδωσαν εντολή σε έναν Ρώσο μποξέρ και σε έναν συμπατριώτη τους, να ληστέψουν τον 71χρονο και να πάρουν μερίδιο των κλοπιμαίων. Η ληστεία είχε οργανωθεί τόσο μεθοδικά, που οι ηθικοί αυτουργοί ζήτησαν από τους φυσικούς αυτουργούς, να έρθουν έξι μήνες νωρίτερα στην Ελλάδα, πριν «κτυπήσουν» τον 71χρονο. Στο διάστημα αυτό μάλιστα, οι δύο είχαν πέσει σε τυχαίο έλεγχο, κατά τον οποίο πάνω τους είχαν βρεθεί περούκες. Οι αστυνομικοί τους είχαν συλλάβει και διέθεταν το DNA τους.

Τελικά, στις 19 Οκτωβρίου 2019, στις 10:30, ο Ρώσος μποξέρ και ο Ουκρανός εγκληματίας, εισέβαλαν στο σπίτι του 71χρονου. Τον βασάνισαν επί πέντε ώρες και του ζήτησαν έξι πλάκες χρυσού αξίας 400.000 ευρώ, δύο ρολόγια αξίας άνω των 100.000 ευρώ, αλλά και λίρες και νομίσματα της τσαρικής περιόδου, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ληστεία, οι φυσικοί αυτουργοί έφυγαν από την Ελλάδα.

Η ληστεία εξιχνιάστηκε όταν στις 6 Οκτωβρίου 2020, ο γιος εκ των ηθικών αυτουργών, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ζούσε η οικογένειά του. Τότε συνελήφθη και αποκαλύφθηκαν όλα.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 6-10-2020 στη Σαρωνίδα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., 31χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ληστεία από κοινού.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 55, 46 και 44 ετών διωκόμενοι επίσης με εντάλματα σύλληψης.

Κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 18-10-2019 σε οικία 71χρονου στα Νότια προάστια.

Κλείσιμο
Μετά από έρευνα στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των -84.780- ευρώ, -61.249- δολαρίων ΗΠΑ και -62.000- γρίβνα Ουκρανίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης