LIVE

Κορωνοϊός

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Τι προβλέπεται μετά τα ελαφρυντικά - Τι θα γίνει με τις αναστολές

xrysi-aygi-voyli-arthro

Στις 11 ξεκινά εκ νέου η δίκη - Τι προβλέπεται για τους «7» για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά - Θα ακολουθήσει η τελική μάχη για τις αναστολές - Οι δικαστές που «έδεσαν» τη Χρυσή Αυγή

Η ώρα των ποινών έφτασε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο σήμερα στις 11 το πρωί ανεβαίνει στην έδρα και η εισαγγελέας του Αδαμαντία Οικονόμου θα λάβει το λόγο για να αναπτύξει την πρότασή της επί των ποινών για τους 57 καταδικασθέντες της υπόθεσης. Ακολούθως, θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης επί των ποινών και τελευταία η έδρα θα ανακοινώσει την τελική απόφασή της για αυτές.

Το δικαστήριο φτάνει σήμερα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας έπειτα από το παρελκυστικό αίτημα που υπέβαλε χθες στο ακροατήριο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ζητώντας την εξαίρεση της έδρας, την οποία εγκαλούσε για μεροληψία εναντίον του.

Επίσης, ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς του (και) λόγω των δηλώσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής πριν ακόμη αυτή ολοκληρωθεί. Ένα αίτημα, το οποίο αν και στο τέλος της χθεσινής ημέρας απερρίφθη από άλλη σύνθεση δικαστών (όχι δηλαδή από το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής) καθυστέρησε σημαντικά την όλη διαδικασία.

Νωρίτερα, χθες, στο δίκη και πριν εισέλθει στη δικαστική αίθουσα ο Γιάννης Λαγός προκειμένου να υποβάλλει το αίτημά του, η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση για τα ελαφρυντικά. Μια απόφαση ιδιαίτερα σημαντική καθώς από αυτή θα καθοριστεί και το ύψος των ποινών που θα επιβληθεί στους κατηγορουμένους.

Συγκριμένα, με την απόφασή τους οι δικαστές μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους «7» του άλλοτε ισχυρού ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παπά, Γιώργο Γερμενή, Γιαννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Για την συγκεκριμένη κατηγορία καταδικασθέντων το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 5-15 χρόνια κάθειρξη. Το δικαστήριο επιβάλλει χωρίς περιορισμούς από τα κατώτατα έως τα ανώτερα όρια της ποινής ότι επιθυμεί, κρίνοντας βέβαια κατά περίπτωση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού.

Ποιοι έλαβαν ελαφρυντικά

Αντίθετα, με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ελαφρυντικά έλαβαν οι πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι μετά την δίωξη της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και απομακρύνθηκαν από αυτή. Να σημειωθεί πως και οι δυο όντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί.

Στους Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το δικαστήριο χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε στον δικηγόρο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτη, όπως επίσης και στον Ν. Μίχο. Στον τελευταίο χορηγήθηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις πρώην βουλευτές έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και το πλαίσιο της ποινής για το αδίκημα αυτό χωρίς ελαφρυντικά είναι από πέντε έως 10 έτη. Ωστόσο, με την αναγνώριση ελαφρυντικού η ποινή αυτή μειώνεται και κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη.

Επίσης με τη χθεσινή απόφασή το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικά (μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και μετεφηβικής ηλικίας) σε δέκα ακόμη πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση του σταδίου για τις ποινές, στο δικαστήριο θα εξετάσει το μείζον ζήτημα των αναστολών ή μη των όποιων ποινών επιβάλλει. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε μια άλλη δικάσιμο και όχι στη σημερινή. Και πάλι πρώτη θα τοποθετηθεί η εισαγγελέας για το ζήτημα των αναστολών, ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης και τελευταίο θα «μιλήσει» το δικαστήριο με απόφαση που θα εκδώσει.

Αν πάντως το δικαστήριο δεν δώσει αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, τότε για τους καταδικασθέντες που δεν θα βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα θα διαβιβάσει την απόφασή του στο τμήμα εκτέλεσης ποινών και ακολούθως αυτή θα σταλεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή προς εκτέλεση. Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν όσους κριθεί ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για να τους οδηγήσουν σε αυτές.

Οι δικαστές που «έδεσαν» τη Χρυσή Αυγή

Από τις 19 Σεπτεμβρίου του 2013 που ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας διαβίβαζε στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τον περιβόητο φάκελο με τις συνολικά 32 περιπτώσεις επιθέσεων στις οποίες εμπλέκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής ο δρόμος μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την αποτρόπαια δράση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολύ μακρύς. Σήμερα, επτά και πλέον έτη μετά από εκείνη την καθοριστική για τις μετέπειτα εξελίξεις κίνηση του κ. Δένδια, η Δικαιοσύνη με την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε για τη Χρυσή Αυγή άφησε το δικό της αποτύπωμα στην Ιστορία.

Μέχρι να φτάσουμε όμως εδώ, η βαριά δικογραφία με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής πέρασε από τα χέρια άξιων και ικανών δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Πρόκειται για μια αλυσίδα προσώπων που υπηρέτησαν και υπηρετούν μέχρι και σήμερα τη Δικαιοσύνη. Πρόσωπα τα οποία όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος σημαντικών αποφάσεων, εργάστηκαν αθόρυβα και συντονισμένα για εκατοντάδες ώρες μέχρι να ξετυλίξουν το κουβάρι των έκνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης, έγιναν αποδέκτες επικριτικών σχολίων, ακόμη και απειλών, αλλά εντέλει νίκησαν.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντεισαγγελέας σήμερα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με πρόεδρο τη Μαρία Λεπενιώτη που εξέδωσε την ιστορική απόφαση είναι τα πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης που συνέδεσαν το όνομά τους με το ξήλωμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Η εισαγγελέας που έβαλε στο κάδρο το ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης

koutzamani
«Κλείσαμε τα αυτιά μας και στρωθήκαμε στην έρευνα. Κάθε βράδυ ήμουν στην Εισαγγελία, εκεί μας έβρισκε το ξημέρωμα, κάναμε σωστά τη δουλειά μας». Με αυτά τα λόγια η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, περιέγραψε σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη πώς ήταν εκείνες οι ημέρες του φθινοπώρου του 2013, όταν πλέον είχε παραλάβει τον φάκελο από τον κ. Δένδια και είχε δώσει εντολή για να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Ο στόχος ήταν να διαπιστωθεί εάν η Χρυσή Αυγή, που τότε ήταν ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη, δρούσε ως εγκληματική οργάνωση. Η κυρία Κουτζαμάνη είχε αναθέσει αυτή την τόσο σημαντική έρευνα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος καθημερινά την ενημέρωνε για τα στοιχεία που συγκέντρωνε.

Το βασικό ζητούμενο ήταν η δικογραφία που τότε σχηματιζόταν να μην καταπέσει στα επόμενα δικαστικά στάδια και όσοι ευθύνονταν για τα αποτρόπαια εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να καθίσουν στο εδώλιο. Εγγύηση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ήταν η τεράστια εμπειρία αλλά και η νομική κατάρτιση που διαθέτουν τόσο η κυρία Κουτζαμάνη όσο και ο κ. Βουρλιώτης, αμφότεροι με καταγωγή από το ίδιο νησί, τη Μυτιλήνη.

«Επέλεξα τον κ. Βουρλιώτη, γνωστό για το ήθος, την άριστη νομική του κατάρτιση και το θάρρος του. Η υπόθεση ήθελε θάρρος...», έχει τονίσει η πρώην ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το 2013 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά και κατόπιν εισήγησης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Μάλιστα η κυρία Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά και η πρώτη γυναίκα που μπήκε στον εισαγγελικό κλάδο το 1975. Από τότε, μέχρι και την αποχώρησή της από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης το 2016, είχε ασχοληθεί με πλήθος σημαντικών υποθέσεων. Μεταξύ άλλων ήταν και η εισαγγελέας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της 17Ν.

Ομως, όπως η ίδια δήλωσε, η υπόθεση της Χρυσής Αυγής ήταν πιο σύνθετη και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτή της 17Ν. Μάλιστα το διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, η τέως εισαγγελέας είχε δεχτεί απειλές. Αγνωστοι της είχαν στείλει στο γραφείο της ως «μήνυμα» σφαίρες, γεγονός που δεν την πτόησε, διότι όπως έχει δηλώσει: «Οταν αναλαμβάνεις αυτά τα αξιώματα έχεις αποδεχτεί και τους κινδύνους».

Χαράλαμπος Βουρλιώτης: Το πόρισμα-κόλαφος

vourliotis
Το γεγονός όμως που αποτέλεσε ορόσημο στην πορεία των δικαστικών ερευνών ήταν το πόρισμα-κόλαφος που συνέταξε για τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Βουρλιώτης. Στο έγγραφό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για στρατιωτική δομή, απόλυτη ιεραρχία, αλλά και για εκπαίδευση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με μεθόδους που παραπέμπουν σε αυτές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το πόρισμα αυτό συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, και όταν πια ο κ. Βουρλιώτης είχε καταλήξει στην κρίση ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αμέσως ενημέρωσε την κυρία Κουτζαμάνη και στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Aθηνών για την άσκηση της ποινικής δίωξης. Μάλιστα είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για τους καταδικασθέντες σήμερα βουλευτές, καθώς τα αδικήματα ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Στο 9σέλιδο πόρισμά του ο κ. Βουρλιώτης «έδεσε» τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Χαρακτηριστικά έγραφε στο «διά ταύτα» του πορίσματός του: «Προέκυψαν πλέον οι επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της προσήκουσας ποινικής δίωξης, ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σε αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα)» και ζήτησε «τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες».

Από τα πρώτα βήματά του στον εισαγγελικό κλάδο ο κ. Βουρλιώτης απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των συναδέλφων του λόγω του ήθους τους, της νομικής κατάρτισης και της εργατικότητάς του. Γρήγορα αναρριχήθηκε με την αξία του στην εισαγγελική πυραμίδα. Μάλιστα όταν προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν ο νεότερος εισαγγελικός λειτουργός που διορίστηκε ποτέ στη θέση αυτή.

Ο κ. Βουρλιώτης, μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Εχει χειριστεί το σκάνδαλο με τις παράνομες μετεγγραφές στα πανεπιστήμια το 1980, ενώ είχε ξεσκεπάσει και τις παράνομες δραστηριότητες αστυνομικών που πουλούσαν «προστασία» στο Αστυνομικό Τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Ιωάννα Κλάπα - Μαρία Δημητροπούλου: Οι ανακρίτριες της Χρυσής Αυγής

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στις 17 Οκτωβρίου του 2013, η ογκώδης δικογραφία με τα εγκλήματα των Χρυσαυγιτών ανατέθηκε με απόφαση της ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας στην κυρία Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία πλέον έχει προαχθεί στον βαθμό του αρεοπαγίτη, και στην κυρία Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου, η οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Οι δύο γυναίκες ως ειδικές ανακρίτριες άρχισαν νέο κύκλο ερευνών και κάλεσαν σε απολογία όλους τους κατηγορούμενους. Μέσα από την πολύμηνη έρευνά τους συνέλεξαν στοιχεία που αποτέλεσαν το στέρεο νομικό έδαφος ώστε να θεμελιωθούν οι σημερινές καταδίκες. Η συνεισφορά τους ήταν μεγάλη - δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές είχαν μπει στο στόχαστρο των κατηγορουμένων, οι οποίοι έβαλλαν κατά της ανεξαρτησίας τους ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις. Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι δύο ανακρίτριες μαζί τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, αντεισαγγελέα σήμερα του Αρείου Πάγου, αποφάσισαν για το αν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, θα έπρεπε να προφυλακιστούν ή όχι. Αλλωστε ο κ. Ντογιάκος μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 συνολικά προσώπων, ανάμεσά τους και οι καταδικασθέντες σήμερα βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία μέχρι τη δίκη και οι τρεις δικαστές που εξέδωσαν την ιστορική απόφαση

Τα πρόσωπα όμως από τον χώρο της Δικαιοσύνης που ασχολήθηκαν όσο κανείς άλλος με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι αναμφίβολα τα τρία τακτικά μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που επί 5,5 χρόνια εξέταζαν στο ακροατήριο την υπόθεση.

Η κυρία Μαρία Λεπενιώτη, η πρόεδρος του δικαστηρίου, και οι συνάδελφοί της, μέλη της έδρας, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος, είναι οι δικαστές που εξέδωσαν την ιστορική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση με κεντρικό διευθυντήριο τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

lepenioti
Η κυρία Λεπενιώτη, αφού κληρώθηκε ως πρόεδρος του συγκεκριμένου δικαστηρίου, ήταν εκείνη που στις 20 Απριλίου 2015 κήρυξε την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τότε είχε τον βαθμό του προέδρου Εφετών, αλλά τον περασμένο Ιούνιο προήχθη σε αρεοπαγίτη. Αυτό σημαίνει ότι μετά το τέλος της δίκης για τη Χρυσή Αυγή η πρόεδρος του δικαστηρίου από το Εφετείο, όπου βρισκόταν το γραφείο της όλα αυτά τα χρόνια, θα μετακομίσει στον Αρειο Πάγο.

Δυναμική, άτεγκτη και με υψηλή νομική κατάρτιση, όπως λένε οι συνάδελφοί της, η κυρία Λεπενιώτη έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια. Από το περιεχόμενο των ερωτήσεών της, τις παρεμβάσεις της και τη συνολική στάση της στο δικαστήριο, ακόμη και ένας απλός παρατηρητής της διαδικασίας θα μπορούσε να αντιληφθεί πως γνώριζε σε βάθος και με λεπτομέρειες την ογκώδη δικογραφία. Προσηλωμένη στην εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου, όλα αυτά τα χρόνια ουδείς μπόρεσε να της προσάψει οτιδήποτε αναφορικά με τον τρόπο που διηύθυνε τη δίκη.

Η κυρία Λεπενιώτη εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και έχει ακόμη πενταετή θητεία. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του διακεκριμένου ιατροδικαστή και προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη. Η εμπειρία της είναι πολύ μεγάλη. Εχει ερευνήσει σημαντικές υποθέσεις, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», κυκλώματα εκβιαστών και υποθέσεις που αφορούσαν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη. Πλέον, η κορυφαία στιγμή της στο δικαστικό σώμα θα είναι η ταύτιση του ονόματός της με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και του χαρακτηρισμού της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η άλλη δικαστής-μέλος του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή είναι η κυρία Γεσθημανή Τσουλφόγλου, επίσης έμπειρη και ικανή δικαστής, η οποία εισήλθε στον δικαστικό κλάδο τον Ιανουάριο του 1997. Στον βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών προήχθη τον Μάιο του 2009, υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 βρέθηκε στη Βέροια και έπειτα στην Αθήνα.

Ολα αυτά τα χρόνια δίπλα στις δύο γυναίκες συναδέλφους του βρέθηκε ο Ανδρέας Ντόκος, το τρίτο μέλος του δικαστηρίου που ψήφισε για την ιστορική απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στην περιοχή της παράνομης NAVTEX πλέει το Oruc Reis - Δείτε χάρτη

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Διπλή δολοφονία στο Λουτράκι: Πώς τα όνειρα της Φωτεινής για μια ήσυχη ζωή κόπηκαν άδοξα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Στις επόμενες εκλογές

Που μπορούν να κατέβουν θα έχουν ένα 16-18%.

Οταν ήταν καιρός...

...δεν ψηφίσαμε όπως έπρεπε, αλλά χαζεύαμε. Τα λάθη πληρώνονται δυστυχώς, αλλά που να τα πείς αυτά.

Nikolai Nikolayev

Απο εμενα ειναι σιγουρη η ψηφος. Φυσικα αναφερομαι στους δικαστες που σας ξεσκισαν με αυτο που δε ξερετε καν: τα γραμματα, τους Νομους και το Δικαιο της Πατριδος μας. Γελοια υποκειμενα, ψευτοχουντικοι και ψευτοπατριωτες. Που αν σας εβλεπαν οταν ηταν στα ντουζενια τους οι αληθινοι πατριωτες αλλα ακομη και οι χουντικοι που επικαλεισθε, θα σας ειχαν για βλακες αγραμματους και για φτυσιμο. Στουρνοι. Παρακαλω την ΕΥΠ και την Υπηρεσια Προστασιας Πολιτευματος της ΕΛΑΣ να ερευνησει τις IP και να πιασει και τους υποστηρικτες με το αδικημα της προτροπης σε τελεση εγκληματικης πραξης και οχι μονο. Εκει να σας δω αγραμματα υποκειμενα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

(ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Χ.Α --Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ, θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ---ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΝΟΡΒΙΓΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 3,000 ΚΑΙ 5,000 ΕΥΡΩ ------------ΔΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝΕ -------ΔΕ ΘΕΛΑΝΕ ΙΔΙΟΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΕΙΣΤΙΜΙΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΕΙΑ

Πότε είπαμε εγκαινιάζει ο Κούλης το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό

@09:48: Eσύ αποτυχημένε κάτσε εκεί στην Ολλανδία, πλύνε κάνε πιάτο στο μαγεργιό που δουλεύεις και άσε τα σχόλια για κάποιον που έχει άποψη!

Ασε ρε φραπεδιαρη

μάθε γράμματα πρώτα. Το ξεφτιλοπάμε εκανε πληρωμένες απεργίες στο Πέραμα για σαμποτάζ της παραγωγής , πληρωμένες από ανταγωνιστές. Δεν άφηνε κανένα να δουλεψει για να μην χάσει την μίζα.

Για όλα έφταιξε το logo

με τέτοιο έμβλημα και τέτοιο image και τέτοια ανθρωπογεωγραφία καίγεσαι. Όποιες κι αν είναι τέλος πάντων οι προθέσεις σου, αργά ή γρήγορα θα σε γειώσουν Προς γνώση και συμμόρφωση όσων έχουν σκοπό να πολεμήσουν κατά της νέας τάξης και είναι δεξιοί.

Q

Μια χαρα τους κρατησε το logo, το image και η ανθρωπογεωγραφια επι 20 χρονια! Δεν ειδα τοτε το '93 οταν ιδρυθηκε η Χ.Α και μπηκε νομιμα στο πολιτικο σκηνικο, να βλεπει κανεις σβαστιγκες στο logo και να ανασταινει κανεις το φαντασμα του Χιτλερ για να τους κλεισει τα στοματα. Αλλο ηταν που εφταιξε! Οτι δεν δεχτηκαν να γινουν το παρακρατος του συστηματος, οπως εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, που οτι εγκληματα και να κανουν τους εχουν συνεχεια στα πουπουλα. Εφταιξε οτι πηραν ψηφαλακια απο τις "αγιες" οικογενειες και απειλησαν την μασα τους. Στο Ελλαδισταν οποιος πειραξει τα τζακια που το χρεωκοπησαν, βγαινει ολο το καθεστως με μια φωνη και ζηταει την παραδειγματικη του τιμωρια.

ΠροοδευτιΚούληδες

ΝΔουλα, μΠΑτΣΟΚ και τΣΥΡΙΖΑ το ίδιο συνδικάτο

Daskalogiannis

Αν νομίζει ο διεθνής σιωνισμός ότι θα βγάλει από την μέση τους αντιπάλους του με φυλάκιση είναι γελασμένοι. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι Παλαιστίνιοι

Daskalogiannis

Αν νομίζει ο διεθνής σιωνισμός ότι θα βγάλει από την μέση τους αντιπάλους του με φυλάκιση είναι γελασμένοι. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι Παλαιστίνιοι

Οσοι

Πηδηξαν από το καράβι γρήγορα πήραν ελαφρυντικά. Αυτό δείχνει πόσο αμεριληπροι ήταν η δική. Δηλαδή πήρε ο μιχος ελαφρυντικά που ήταν ο σφαγεας του κόμματος σύμφωνα με τον προστατευομενο μαρτυρά κ δεν πήραν οι άλλοι. Ότι κ να τους κάνετε ότι ποινές δώσετε εμείς ξέρουμε ποιοι είναι κ αυτοί κ κυρίως ποιοι είστε εσείς. Είναι εθνικόσοσιαλιστες όχι ναζί δεν υπάρχει ιδεολογία ναζισμου εσείς είστε πολύ χειρότερη από αυτούς. Ο λόγος απλός αυτοί ότι είναι το λένε εσείς είστε μες στο ψέμα την υποκρισία την ψευτοδημοκρατια κ κυρίως τον ψευτοανθρωπισμο. Υγ ερντογαν φθασε στον Πειραιά κουλή έχεις μην φοβάσαι κανένας δεν θα τον ακολουθήσει.

Ελαφρυντικά

H ειλικρινής μεταμέλεια είναι λογικό ελαφρυντικό.

Νίκος

Λες "Είναι εθνικόσοσιαλιστες όχι ναζί"... Και από που νομίζεις βγαίνει ο όρος ναζί; Ο όρος Ναζί είναι μια συντόμευση των γερμανικών λέξεων (NA)tionalso(ZI)alismus (Εθνικοσοσιαλισμός).

Κλασιδιάρης

Θα χει γυναίκες στη φυλακή? Που θα ρίχνω τώρα τα χαστούκια μου!

Αγραμματοσύνη

Αυτό που θα βοηθούσε πολύ στο μέλλον ώστε να μην προσελκύονται στο μέλλον οι νέοι από βίαιες, φασιστικές, τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες (της ακροδεξιάς ή της αριστεράς ή των χούλιγκανς ή στιλ τζιχαντιστών) είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της παιδείας. Βέβαια, οι λίγοι εκ γενετής βίαιοι θα ψάξουν από μόνοι τους να βρουν κάποια οποιαδήποτε ακραία ιδεολογία που να δικαιολογεί κακουργηματικές και σαδιστικές συμπεριφορές, αλλά, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, με υψηλής ποιότητας παιδεία μπορεί να καλλιεργηθεί η αυτογνωσία και ο αυτοέλεγχος ή να ενθαρρυνθεί η έγκαιρη προσφυγή σε ειδικούς ψυχικής υγείας και σε φαρμακευτική αγωγή.

Zagklos

Θα ήταν ευκολότερο αν ζητούσες να δικασθούν οι εξαγορασμένοι δικαστές.

Zagklos

Παρακολουθώ όλο αυτό το θέατρο, διαβάζω, αποτρόπαια εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης σε διάφορες μορφές και λογοπαιχνιδίσματα, αλλά, πουθενά δεν βρίσκω μα πια ήταν αυτά τα περιβόητα εγκλήματα? Αν εξαιρέσουμε την δολοφονία του φύσα που ήταν μια συμπλοκή δύο παλαβών, όλα τα άλλα δεν είναι ούτε καν πταίσματα, τα περισσότερα δε, κατασκευασμένα!

Εαν απορείς ακομα

Γρηγορα σε γενετιστής! Λείπει γονιδιο ή ολόκληρο χρωμόσωμα;

Zagor

Έριξες και συ τα χαστούκια σου κάνα κοριτσάκι ε? Γιαυτό μούστωσες με το φασισμό, ένιωσες - εικονικά - αντράκι! Τσου ρε λακι.

νικολάι νικολαγιεφ

Πες τα αγορι μου εχεις δικιο. Ο Φονος του Λουκμαν και του Φυσσα (ασχετως τι ελεγαν τα τραγουδια του και οι τραπερς σημερα λενε για ναρκωτικα δε σημαινει τιποτα) καθως και σωρεια εγκληματικων πραξεων οπως ξυλοδαρμοι, εκβιασμοι, αρπαχτες κτλ δεν φανηκαν πουθενα. Ηλιθιοι αγραμματοι, ειστε τοσο βλακες που οταν ψηφιζαν σαν πατεριτσα ο,τι ηθελε ο Συριζας ουτε αυτο καταλαβαινατε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης