LIVE

Κορωνοϊός

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου

xadiki-art

Μετά από διάσκεψη τριών ωρών - Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί, οπότε η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών

Απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού, να εξαιρεθούν τα μέλη του δικαστηρίου. Με τη νέα του σύνθεση, που έκρινε το αίτημα, το δικαστήριο μετά από διάσκεψη 3 περίπου ωρών απέρριψε το αίτημα. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, όπως είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο τξης αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλβωσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παρελείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία».

Μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος Λαγού, ανέβηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  η σύνθεση υπό την κυρία Λεπενιώτη.  Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του αύριο στις 11. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών. 

Τι έχει προηγηθεί

Νωρίτερα,  νέα σύνθεση δικαστών (χωρίς αναπληρωματικούς) ανέβηκε στην έδρα για να κρίνει το αίτημα εξαίρεσης των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλην της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός. Η πρόεδρος  της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα - Σιμιτζή, όμως, δήλωσε κώλυμα, γιατί όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση. 

Το δικαστήριο με νέα πρόεδρο ανέβηκε στην έδρα. Η νέα πρόεδρος είπε ότι έγινε δεκτή η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Βετούλα - Σιμιτζή. Το νέο δικαστήριο υπό την νέα πρόεδρό του  εξετάζει το αίτημα του Λαγού. Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ως αόριστη και αβάσιμη.  Όπως είπε η εισαγγελέας για την αίτηση εξαίρεσης του Ιω. Λαγού: «δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για απόρριψη της αίτησης Λαγού,  η πολιτική αγωγή ζήτησε να αναπτύξει τις απόψεις της επί του αιτήματος του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή για εξαίρεση της αρχικής σύνθεσης του δικαστηρίου με πρόεδρο την κυρία Μαρία Λεπενιώπη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιτάχθηκαν λέγοντας ότι, αφού έχει ανακοινωθεί η απόφαση για την ενοχή, η πολιτική αγωγή δεν έχει δικαίωμα λόγου. Η νέα σύνθεση του δικαστηρίου αποσύρθηκε για να αποφασίσει. 

Ανέβηκε ξανά το δικαστήριο στις 3:39 και ανακοινώθηκε η απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβάλει η πολιτική αγωγή για να λάβει το λόγο.

Ο δικηγόρος του Ι. Λαγού, Κων. Πλεύρης  απευθύνθηκε  στο δικαστήριο επί του αιτήματος που κατέθεσε νωρίτερα για εξαίρεση της έδρας που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Πλεύρης επαναλαμβάνει ότι ο πελάτης του τεκμαίρεται αθώος με αμετάκλητη απόφαση. Επισημαίνει ότι όλα τα ΜΜΕ προεξόφλησαν τη φυλάκιση των καταδικασθέντων. Υποστηρίζει ακόμη ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας κάνοντας λόγο για νίκη της Δημοκρατίας. «Ο επηρεασμός του δικαστηρίου είναι βέβαιος όπως και η παρέμβαση», είπε ο κ. Πλεύρης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πλεύρης, είπε στη νέα τοποθέτησή του στο δικαστήριο:

«Ήρθε εδώ ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση. 

Έχουμε υπόνοιες ότι υπήρξαν παρεμβάσεις. Όταν οι βουλευτές λένε μέσα στη Βουλή «δεν είναι αθώοι» αυτό δεν παρέμβαση στο δικαστήριο σας; Ανέχθηκε το δικαστήριο αυτό τον επηρεασμό, Έρχονταν εδώ μάρτυρες και μιλάγανε εδώ για το φασισμό και για κρεμάλες. έπρεπε το δικαστήριο να τους είχε διακόψει. Εδώ δεν δικάζονται ιδέες μόνο πράξεις. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση απαγορεύει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κατηγορούμενους. Σήμερα τους αποκαλούσανε τέρατα. Υπήρξαν εφημερίδες που επαινούσαν την πρόεδρο του δικαστηρίου. 
Δεν δικάζει ο λαός, έχουμε Σύνταγμα και νόμους.
-Εχουμε παρέμβαση όλων των πολιτικών, όλων των ΜΜΕ στη δίκη
-Εχουμε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας».
 
Τις εξελίξεις σχολίασε ο καταδικασμένος για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός λέγοντας  «έναν - έναν σας στέλνουμε στα σπίτια σας».



Ειδήσεις σήμερα: 

Οι «Collapsologists» προετοιμάζονται για το τέλος του βιομηχανικού πολιτισμού

Καταφθάνει μέτωπο ισχυρών καταιγίδων: Πότε θα πλήξει την Αθήνα - Δείτε βίντεο, χάρτες του meteo


Ελβετία: Πάνω από 4.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (73)

Julius

Το πιο έντιμο για τους δικαστές θα ήταν να πούνε ξεκάθαρα ότι δικάζουν την φασιστική ιδεολογία, παρά αυτός ο τραγελαφος... Εκτός όλων των άλλων δεν κατάλαβα γιατί ορισμένοι αναρχικοί απ' εξω χειροκροτούσαν το δικαστήριο και τους δικαστές; Από ποτέ οι αντιεξουσιαστές έγιναν υπέρμαχοι της αστικής δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος; Ή μήπως δεν ήταν και τόσο αντιεξουσιαστές;

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ!

Προσπαθούν με νομικά τεχνάσματα ευτελούς χαρακτήρα να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο και εκλιπαρούν για ελαφρυντικά αντί να δεχθούν με θάρρος την απόφαση του δικαστηρίου. Οι αναρχικοί είναι πολύ πιο θαρραλέοι από δαύτους όταν δικάζονται.

Αδέκαστος

Ότι και να αποφασίσουν τώρα πια, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.. Όλος ο λογικός κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για σκευωρία.. Η ΝΔ θα χάσει πολλούς οπαδούς απ αυτή την ιστορια

Συνταγματικο τοξο

Οι γονυκλισιες και οι παρακλησεις για ελαφρυντικα να κοπουν! Πρωτος και καλυτερος ο "αγωνιστης" μπουκουρας καταλαβε τι τον περιμενει! Το λαγουδακι που βρυχαται θα επιστρεψει στο κλουβι του αλλα η νικη της δικαιοσυνης ειναι η υποδοχη που επιφυλασουν στον παναγιωταρο ,οι εμπορικοι συνεργατες του απο το μπαγκλαντες! Το πρωινο εγερτηριο ειναι στις 7 ! Καλο ξημερωμα στον κορυδαλο!

Judge Drent

Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλωσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παρελείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία». Εχουμε πασιφανή παραδοχή απο την έδρα πως υπήρξαν δηλώσεις δημόσιες μεν, εκτός δικαστηρίου δε απο θεσμικά πρόσωπα (πολιτικα δικαστικα ΜΜΕ κτλ) τα οποία όμως κατα την κρίση του δικαστηρίου δεν επηρέασε την αποφαση του. Το ΕΔΔΑ όμως στην νομολογία του είναι σαφής, οι δημόσιες δηλώσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, τεκμηρίου που καταπέφτει μόνο με οριστική καταδίκη στο τρίτο βαθμό. Κλασική περίπτωση κακοδικίας δηλαδή που σε αλλο σοβαρό κράτος θα είχε έρθει ανάποδα η χώρα. Με τα στοιχεία αυτά καποιοι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, και αυτοί δεν είναι οι χρυσαυγίτες. Υ.Γ. και στην Τουρκία του Ερντογάν με τέτοιες δίκες φυλακίζουν κούρδους και πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Και εκεί δημοκρατία έχουν, ο θεός να την κάνει..

ΝΙΚ

Χαχαχα πες τα ρέ φίλε γιατί θα μας τρελανουν

Καλή διαμονή

Ρε Γιαννάκη άσε τις κωλυσιεργιες σου και ετοίμασε τη βαλίτσα σου! Πας...διακοπές! Και που σαι, μην ξεχάσεις να πάρεις τσιγκινα σωβρακακια μαζί σου! Α, και το πρώτο τουλάχιστον διάστημα, να πηγαίνεις τοίχο - τοίχο καλού κακού.

8-9/5/1945

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΧ. ΖΟΥΚΩΦ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ

ΛΑΓΟΣ

Μήπως ξέρει κανένας αν μπορώ να παραγγέλνω ντελίβερι (πυτογυρα, πατσά, κτλ) από το κατάστημα που θα φιλοξενηθω?

Στιφάδο

Πάει το Λαγουδάκι..

Πολεμάνε το σύστημα με τον πατερούλη κυβερνητικού βουλευτή και πολιτικό μέντορα 2 υπουργών!

Πόσο πιο παρακράτος..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης