LIVE

Κορωνοϊός

Νέα σύνθεση δικαστών εξετάζει το αίτημα Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής

dikastart

Η Εισαγγελέας  ζήτησε να απορριφθεί ως «αόριστη και αβάσιμη» η αίτηση του καταδικασμένου μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου - Νωρίτερα νέα σύνθεση ανέβηκε στην έδρα για να κρίνει το αίτημα

Σε διάσκεψη αποσύρθηκε το δικαστήριο υπό τη νέα του σύνθεση για μια περίπου ώρα για να κρίνει την αίτηση του Ι. Λαγού. Με την αίτησή του ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός ζήτησε εξαίρεση της δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επί 5,5 έτη, υπό την πρόεδρο του Μαρία Λεπενιώτη. Στην αίτηση εξαίρεσης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή δεν περιλαμβάνεται η εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο Κων. Πλεύρης συνήγορος του Λαγού ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι δικαστές που ακούνε όλα αυτά κατά των κατηγορουμένων από τους πολιτικούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχουν προεξοφλήσει καταδίκες πως θα τολμήσουν να βγάλουν διαφορετική απόφαση. Φυσικά πάει και η σταδιοδρομία τους, αν κάνουν διαφορετικά. Θα γίνουμε και στη Δικαιοσύνη ρεζίλι όταν θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα δικαιωθούμε….

…Εδώ δεν έγινε δίκη προσώπων αλλά δίκη ιδεών. Να εξαιρεθεί το δικαστήριο γιατί για όλους αυτούς τους λόγους παρέβη το νόμο».

Τι έχει προηγηθεί

Νωρίτερα,  νέα σύνθεση δικαστών (χωρίς αναπληρωματικούς) ανέβηκε στην έδρα για να κρίνει το αίτημα εξαίρεσης των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλην της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός. Η πρόεδρος  της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα - Σιμιτζή, όμως, δήλωσε κώλυμα, γιατί όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση. 

Το δικαστήριο με νέα πρόεδρο ανέβηκε στην έδρα. Η νέα πρόεδρος είπε ότι έγινε δεκτή η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Βετούλα - Σιμιτζή. Το νέο δικαστήριο υπό την νέα πρόεδρό του  εξετάζει το αίτημα του Λαγού. Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ως αόριστη και αβάσιμη.  Όπως είπε η εισαγγελέας για την αίτηση εξαίρεσης του Ιω. Λαγού: «δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για απόρριψη της αίτησης Λαγού,  η πολιτική αγωγή ζήτησε να αναπτύξει τις απόψεις της επί του αιτήματος του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή για εξαίρεση της αρχικής σύνθεσης του δικαστηρίου με πρόεδρο την κυρία Μαρία Λεπενιώπη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιτάχθηκαν λέγοντας ότι, αφού έχει ανακοινωθεί η απόφαση για την ενοχή, η πολιτική αγωγή δεν έχει δικαίωμα λόγου. Η νέα σύνθεση του δικαστηρίου αποσύρθηκε για να αποφασίσει. 

Ανέβηκε ξανά το δικαστήριο στις 3:39 και ανακοινώθηκε η απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβάλει η πολιτική αγωγή για να λάβει το λόγο.

Ο δικηγόρος του Ι. Λαγού, Κων. Πλεύρης  απευθύνθηκε  στο δικαστήριο επί του αιτήματος που κατέθεσε νωρίτερα για εξαίρεση της έδρας που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Πλεύρης επαναλαμβάνει ότι ο πελάτης του τεκμαίρεται αθώος με αμετάκλητη απόφαση. Επισημαίνει ότι όλα τα ΜΜΕ προεξόφλησαν τη φυλάκιση των καταδικασθέντων. Υποστηρίζει ακόμη ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας κάνοντας λόγο για νίκη της Δημοκρατίας. «Ο επηρεασμός του δικαστηρίου είναι βέβαιος όπως και η παρέμβαση», είπε ο κ. Πλεύρης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πλεύρης, είπε στη νέα τοποθέτησή του στο δικαστήριο:

«Ήρθε εδώ ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση. 

Έχουμε υπόνοιες ότι υπήρξαν παρεμβάσεις. Όταν οι βουλευτές λένε μέσα στη Βουλή «δεν είναι αθώοι» αυτό δεν παρέμβαση στο δικαστήριο σας; Ανέχθηκε το δικαστήριο αυτό τον επηρεασμό, Έρχονταν εδώ μάρτυρες και μιλάγανε εδώ για το φασισμό και για κρεμάλες. έπρεπε το δικαστήριο να τους είχε διακόψει. Εδώ δεν δικάζονται ιδέες μόνο πράξεις. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση απαγορεύει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κατηγορούμενους. Σήμερα τους αποκαλούσανε τέρατα. Υπήρξαν εφημερίδες που επαινούσαν την πρόεδρο του δικαστηρίου. 
Δεν δικάζει ο λαός, έχουμε Σύνταγμα και νόμους.
-Εχουμε παρέμβαση όλων των πολιτικών, όλων των ΜΜΕ στη δίκη
-Εχουμε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας».
 
Τις εξελίξεις σχολίασε ο καταδικασμένος για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός λέγοντας  «έναν - έναν σας στέλνουμε στα σπίτια σας».

Δήλωση Λαγού


Ειδήσεις σήμερα: 

Οι «Collapsologists» προετοιμάζονται για το τέλος του βιομηχανικού πολιτισμού

Καταφθάνει μέτωπο ισχυρών καταιγίδων: Πότε θα πλήξει την Αθήνα - Δείτε βίντεο, χάρτες του meteo


Ελβετία: Πάνω από 4.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (160)

Λαγος

Ξέρει κανένας αν έχει σάουνα στο Κορυδαλλό?

TG

Βλέπω πολλούς ναζιστές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αθώωση των κατηγορουμένων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όμως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και μόνο με τον προσδιορισμό "αρνητές ολοκαυτώματος" θα απορρίψει τις προσφυγές τους.

Σιγά ρε μάστορη ,πάρτο αλλιώς .....

Είπε ο πλεύρης μεταξύ άλλων : ''Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγόρησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης...'' Κι΄ αμέσως... σηκώθηκαν από τη θέση τους τα έδρανα του δικαστηρίου και χτυπιόντουσαν, σκάζοντας στα γέλια !!!!!!!

Εδώ γελάνε και τα κελιά ...

Πώς το είπε ο λαγός στους δικαστές ;;; ''Εναν έναν θα σας στέλνουμε σπίτια σας '' !! Φοβήθηκαν λοιπόν οι δικαστές και αμέσως τον έστειλαν για ... διακοπές στον κορυδαλλό !

Νικος

Η δικτατωρια της Νεας ταξης δικαζει τους ακροδεξιους . Το ενα ακρο χτυπιεται με το αλλο .

Μάθε πρώτα τι σημαίνει δικτατορία και την ορθογραφία της και μετά γράψε

μας....

Ρίξτε τους 1000 χρόνια

Αλλα στο μέτωπο να παν αυτοί με τα τρελλόχαρτα που καιν τις σημαίες να πολεμήσουν. Οι εθνικιστές τον αγώνα τους τον κάναν.Αφού δεν θέλετε να υπάρχει ελληνικό έθνος ας μην υπάρχει.

Γιώργος

Εγώ είμαι εθνικιστής και δεν με πείραξε κανένας. Μήπως μπερδεύεις τους εθνικιστές με τους ναζιστές;

Μάγδα Φύσσα - Χρυσή Αυγή 1-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Γεια σου Μάγδα λεβέντισσα !

Λευτερης

Κανενα αντρα δεν εχει εκει στην εδρα? τι σεξισμος ειναι αυτος

...

5 στις 6 γυναικες στις δυο τριπλετες. Αδεκαστη δικαιοσυνη...

ΚΩΣΤΑΣ

Mεγαλοδημοσιογραφος μεγάλου καναλιού αφού έχει πει 1000 φορές την λέξη δημοκρατία και αμεροληψία κ.λ.π λεει-αντε να βγει η ΣΩΣΤΉ απόφαση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ( μεχρις εδώ καλά) και συνεχίζει-φυσικα να καταδικαστούνε αυστηρά ολοι οι κατηγορούμενοι εγκληματίες-και μετα με απ ευθείας σύνδεση με το Εφετείο-η αστυνομία απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση υποστήριξηs κ.λ.π αλλά είναι εδώ το ΠΑΜΕ και διαδηλώνει χωρίς να τους εμποδίζει η αστυνομία.

Θανος

Γιατι δεν διαδηλωσατε παρα την απαγορευση;; Τι σοι Λεωνιδες ειστε; Χαχαχα

Stam

Ότι γουστάρουμε είμαστε οι ιδέες δεν φυλακίζονται βλάκες..Όποιον θέλουμε θα εξυμνουμε

καμία αντίρρηση

Αφού είναι έτσι τότε γιατί το κρύβετε ότι είσαστε ναζί; Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι; Γιατί το παίζετε πατριώτες αντί να δηλώσετε με θάρρος οτι είστε ναζί;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης