Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Σερραίοι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Σερραίοι αγρότες

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο 26ο χλμ Σερρών - Προμαχώνα να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό τού Προμαχώνα πεζοί...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Σερραίοι αγρότες
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο 26ο χλμ Σερρών - Προμαχώνα να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό τού Προμαχώνα πεζοί. Η αστυνομία έκλεισε την εθνική οδό για ένα τέταρτο της ώρας χωρίς να επιτρέπει τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο που βρίσκονται τα τρακτέρ τους και η εθνική οδός άνοιξε πάλι.

Το βράδυ της Τρίτης οι αγρότες είχαν ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών, Δημήτρη Τσώτα, να τους επιτραπεί να παραταχθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, χωρίς να κλείσουν τη μεθόριο στον Προμαχώνα.

Κλείσιμο
Το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό και την Τετάρτη ο ταξίαρχος τούς κοινοποίησε ότι απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση των γεωργικών οχημάτων σ’ όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το μεθοριακό σταθμό.

Επίσης, ο κ. Τσώτας ανέφερε πως «σε ισχύ τέθηκε και η απαγόρευση κάθε δημόσιας, υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας, επί του οδικού δικτύου, ενώ η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στις συγκεκριμένες περιοχές, θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο».

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν πως θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Εν τω μεταξύ, τη «λύση» των μπλόκων τους αποφάσισαν οι αγρότες στις υπόλοιπες περιοχές Θεσσαλίας και Μακεδονίας, δίνοντας έτσι τέρμα στις κινητοποιήσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης