Κακοκαιρία Ιανός: Μετά τις 5 τα ξημερώματα άρχισε να βρέχει στην Αττική

Κακοκαιρία Ιανός: Μετά τις 5 τα ξημερώματα άρχισε να βρέχει στην Αττική

Την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία σφυροκόπησε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, που αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό του πέρασμα έως την Κυριακή - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

ianos2
Μετά τις καταστροφές στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, αλλά και την Ηλεία στη Δυτική Ελλάδα, ο Ιανός πέρασε πανω από τη Στερεά και πέπληξε με ιδιαίτερη μανία τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία, όπου δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και σπίτια σε διάφορες περιοχές.

Ο Ιανός έφτασε στην Αττική και άρχισε να βρέχει μετά τις 5 τα ξημερώματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκδηλώθει τόσο έντονα, όσο τις προηγούμενες ώρες στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Τροχαία μάλιστα, υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας στο 286ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αλμυρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

LamiaReport.gr: Βροχή Αλμυρός εθνική οδός


Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα κυρήχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Ειδικά στην Ιθάκη, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, ενώ το νησί έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες και την επαρχία Φαρσάλων, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ σήμερα και κατά τις προβλέψεις η βροχόπτωση κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Διαβάστε περισσότερα στο longform.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης