Νοσηλευτές για την επίθεση στο «Αττικόν»: Το επάγγελμά μας αποτελεί λειτούργημα σε εμπόλεμη ζώνη

Νοσηλευτές για την επίθεση στο «Αττικόν»: Το επάγγελμά μας αποτελεί λειτούργημα σε εμπόλεμη ζώνη

«Δεν νοείται να μην παρέχεται ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στις υπηρεσίες υγείας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας

attikon-arthro
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία Ε.Σ.Υ. (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.), καταδικάζει απερίφραστα, το σημερινό τραγικό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», όπου νοσηλευόμενος ασθενής επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή μιας 32χρονης νοσηλεύτριας

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε εν ώρα εργασίας, ενώ παράλληλα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο δράστης της επίθεσης, αμέσως μετά το συμβάν, οδηγήθηκε σε αυτοχειρία.

«Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτών σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες υγείας, αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμη μια φορά, ότι το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί λειτούργημα σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν νοείται να μην παρέχεται ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στις υπηρεσίες υγείας και οι επαγγελματίες υγείας να ρισκάρουν συνεχώς τη ζωή τους», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. σε σχετική ανακοίνωση της.

Εκφράζει την ένθερμη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς την 32χρονη γυναίκα, με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση και παράλληλα καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι επαγγελματίες υγείας, να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 183 τα νέα κρούσματα - 4 θάνατοι

Νέας Υόρκη: Νεαρός προσπαθεί να βιάσει 25χρονη στο μετρό - Δείτε βίντεο-σοκ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μυστηριώδης εξαφάνιση της αδερφής του - Φοβάται την οργή του Βορειοκορεάτη ηγέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης