Ναυτικός Όμιλος Σπετσών: Ιστιοπλοΐα στο νησί της Μπουμπουλίνας

Ναυτικός Όμιλος Σπετσών: Ιστιοπλοΐα στο νησί της Μπουμπουλίνας

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του ομίλου προσπαθούν να βρουν τη δική τους θέση στον ιστιοπλοϊκό χάρτη της Ελλάδας

Ιστιοπλοια-Βασικη_φωτο
Αυγουστιάτικο πρωινό στις Σπέτσες. Στον θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ του νησιού και της Κόστα, μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη πάνε και έρχονται, με αρμονική κίνηση. Τα πανιά τους φαντάζουν άσπρες πινελιές στο γαλάζιο της θάλασσα. Τα κυβερνούν μικροί στην ηλικία ιστιοπλόοι, αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Προς το μεσημεράκι της Τρίτης, στην καρδιά του Αυγούστου, κινήσαμε για να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου που βρίσκονται στην φιλόξενη αγκαλιά του περίβολου του Ιδρύματος Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.). Βρήκαμε τους μικρούς ιστιοπλόους, μετά την προπόνηση, σε αγαστή συνεργασία, να διπλώνουν τα πανιά και να τακτοποιούν τα σκάφη στη θέση τους. Παρά την κούραση το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους. Η χαρά τους έκδηλη λόγω της ενασχόλησής τους με την ιστιοπλοΐα.

Ήταν η Κατερίνα, ο Γιώργος, ο Παντελής, ο Αργύρης και ο Κυριάκος, ο βενιαμίν της παρέας, ο οποίος δεν αποχωρίζεται το ποδήλατό του παρά μόνο όταν βρίσκεται στη θάλασσα. Και τα πέντε είναι Σπετσιωτόπουλα ενώ είχαμε την αρχική εντύπωση ότι παραθερίζουν στη νησί. Γιατί έτσι είχαμε γνωρίσει αρχικώς τον Ναυτικό Όμιλο Σπετσών που ιδρύθηκε το 2013. Τότε λειτουργούσε μόνο τους θερινούς μήνες κυρίως με παιδιά από την Αθήνα και τον Πειραιά που περνούσαν το καλοκαίρι τους στο νησί της Μπουμπουλίνας.

Ιστιοπλοια-Βασικη_φωτο
Οι μικροί ιστιοπλόοι, Κατερίνα, Γιώργος, Παντελής, Αργύρης και ο βενιαμίν Κυριάκος με την Παρασκευή Βλάχου, βοηθό προπονητή του Απόστολου και την παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών στην κατηγορία 420, Μαρία Τσαμοπούλου.


Ο χρόνος κύλησε και με επιμονή, υπομονή και πολύ αγάπη για το άθλημα με τις περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι άνθρωποι του Ομίλου κατάφεραν να προσελκύσουν και την τοπική νεολαία που έχει στο αίμα της τη θάλασσα και την ναυτιλία. Στις εγκαταστάσεις συναντήσαμε την Παρασκευή Βλάχου, βοηθό του προπονητή Αποστόλη Μακρή, η οποία μας μίλησε για τις προσπάθειες του Ομίλου και των παιδιών του να βρουν τη δική τους θέση στον ιστιοπλοϊκό χάρτη της Ελλάδας.

«Ο Όμιλος από το 2013 που ιδρύθηκε συνεχίζει να «ταξιδεύει» με όλο και περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο. Φέτος καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε και τον χειμώνα και θα συνεχίσει έτσι. Έχουμε 15-20 παιδιά σε μόνιμη βάση. Παιδιά από το νησί. Το καλοκαίρι διπλασιάζονται και γίνονται και παραπάνω γιατί έρχονται και άλλα που κάνουν διακοπές όλο το καλοκαίρι» και συνεχίζει: «Υπάρχουν σκάφη και εξοπλισμός για να ανταποκριθεί στη ζήτηση και ως όμιλος προσπαθούμε να αποκτούμε συνεχώς όλο και περισσότερο εξοπλισμό».

ISTIOPLOIOIA
ISTIOPLOIOIA2
ISTIOPLOIOIA3


Πρόεδρος είναι ο Βασίλης Ορλόφ και αντιπρόεδρος ο Αντώνης Βορδώνης οι οποίοι ηγήθηκαν της προσπάθειας για την εξέλιξη του ομίλου, σε συνεργασία πάντοτε με όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και των κατοίκων. «Καλλιεργούνται» πέντε κατηγορίες σκαφών μεταξύ των οποίων τα optimist, bugs αλλά και laser, pico και roads.

«Στόχος είναι να πάνε τα παιδιά ως πιο μακριά μπορούν, αγωνιστικά, για να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον να συνεχίσουν με την ιστιοπλοΐα» επισημαίνει η Παρασευή Βλάχου: «Γιατί είναι ένας όμιλος ο οποίος ξεκίνησε με πολύ βασικά πράγματα και με τη βοήθεια του προπονητή, Αποστόλη Μακρή έχουν ανέβει πολύ επίπεδο τα παιδιά. Έχουμε αγωνιστική ομάδα πλέον με όλο και περισσότερες επιτυχίες και στόχος είναι να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον και σε περισσότερα παιδιά για να ασχοληθούν με την ιστιοπλοία».

Κλείσιμο
Πολλοί είναι κείνοι που στηρίζουν με δωρεές τον Όμιλο. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.), ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, ο Πάτρικ Οντιέρ. Μεγάλοι χορηγοί ο εφοπλιστής Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης και ο Λουκάς Μπαρδάκος, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμη ως υποστηρικτές. Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο νησί της ναυτοσύνης.

ISTIOPLOIOIA4
ISTIOPLOIOIA5
ISTIOPLOIOIA6
ISTIOPLOIOIA7


Το έναυσμα έδωσε η ετήσια διοργάνωση από τον ΝΟΕ στις Σπέτσες του αγώνα «Spetses Classic Yacht Race», ο οποίος έφερε κοντά τη νεολαία των Σπετσών με το όμορφο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Έτσι, στις 16 Ιουνίου 2013, με πρωτοβουλία των Πέτρου Πετρακόπουλου, τότε Γ.Γ. του Ιδρύματος Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών και Αντώνη Βορδώνη, μέλους της οργανωτικής επιτροπής του S.C.Y.R., υπογράφηκε κατά τη τελετή λήξης του SCYR 2013 η ιδρυτική διακήρυξη του ΝΟΣΠ, με πρώτο υπογράψαντα το Δήμαρχο του νησιού.


Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τέλος ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δυσοσμία φανατισμού και χυδαιολογίας» λέει ο Λάμπρου για τον Καρανίκα

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει σήμερα ο πρωθυπουργός στην έκτακτη Σύνοδο

Ξεκινούν οι συμψηφισμοί φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης